Snímač fotoaparátu má Oppo dodávať Sony

Budúca vlajková loď spoločnosti Oppo, Find X6 5G, sa objavila na sérii uniknutých snímok. Zverejnil ich portál GsmArena.com, ktorý mal informácie z čínskej stránky Weibo.com.

Najzaujímavejší je pohľad na zadnú stranu tohto testovacieho zariadenia, ktorej dominuje masívny modul zadného fotoaparátu. Na jednej z fotografií je dokonca vidieť, že telefón sa pri položení na stôl pre tento výčnelok celkom výrazne nakláňa. Predpokladá sa, že hrúbka telefónu bude 9,2 milimetra a v časti s týmto ostrovčekom fotoaparátu až 12,3 milimetra.

Podľa neoverených informácií bude Oppo Find X6 5G vybavený 50 Mpx snímačom fotoaparátu Sony IMX890, ktorý je použitý aj v telefónoch, ako sú OnePlus 11 a Oppo Reno 9 Pro+ 5G. Sústava fotoaparátov by mohla ďalej zahŕňať 50 MPx ultraširokouhlý fotoaparát a 50 MPx teleobjektív poskytujúci dvojnásobný, alebo trojnásobný optický zoom. Fotoaparáty modelu Find X6 5G budú vyladené spoločnosťou Hasselblad.

Oppo Find X6 5GZdroj: GsmArena.com

Novinka by mala mať aj ešte o niečo vybavenejšieho súrodenca Oppo Find X6 Pro 5G. Ten by mal byť vybavený snímačom Sony IMX989 s veľkosťou jeden palec a ďalším snímačom IMX890 pre ultraširokouhlý fotoaparát.

Modul fotoaparátu by mohol byť vybavený aj teleobjektívom poskytujúcim trojnásobný optický zoom. Podobne ako v prípade modelu Find X6 5G budú fotoaparáty modelu Pro vyladené spoločnosťou Hasselblad.

Základný model má poháňať procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1 a Pro verziu Snapdragon 8 Gen 2. Oba modely by mohli byť dostupné v Číne a na niektorých ďalších trhoch už budúci mesiac.

Zdroje: GsmArena.com, Weibo.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.