Aktuálne štvrtý najväčší svetový výrobca smartfónov prináša na náš trh telefóny OPPO Reno5 5G a OPPO Reno5 Z s podporou 5G sietí, superrýchlym nabíjaním a špičkovými fotoaparátmi.

Prvými smartfónmi značky OPPO, ktoré budú na slovenskom trhu dostupné prostredníctvom operátorov aj v predajniach, budú modely Reno5 5G a Reno5 Z. Tieto bohato vybavené smartfóny za dostupnú cenu a tiež s podporou najnovších sietí 5G doplnia na slovenskom trhu true wireless slúchadlá Enco Air a slúchadlá Enco Buds.

Táto expanzia nasleduje po období trvalého rastu na niekoľkých ďalších európskych trhoch aj rastúcej popularite inteligentných telefónov OPPO a doplnkov v Európe. V roku 2021 sa spoločnosť OPPO stala štvrtým najväčším výrobcom inteligentných telefónov vo svete. Jej celosvetové dodávky inteligentných telefónov sa počas posledných 12 mesiacov zvýšili o 60 % a to aj v dobe koronavírusu.

Smartfón Reno5 5G je modelom vyššej strednej triedy, ktorým chce OPPO osloviť aktívnych používateľov, ktorí od svojho telefónu očakávajú zaujímavý dizajn, vysoký výkon, perfektný fotoaparát a ďalšie moderné technológie. Jeho tenké telo je na zadnej strane vybavené matným povrchom odolným nielen proti poškrabaniu, ale taktiež odtlačkom prstov. Zaoblený displej smartfónu s uhlopriečkou 6,4 palca využíva OLED technológiu a 90Hz obnovovaciu frekvenciu na plynulé zobrazenie obsahu.

OPPO Reno5 5G – Skvelé fotky

OPPO Reno5 5G je vybavené štvoritým fotoaparátom s hlavným snímačom s rozlíšením 64 MPx a svetelnosťou 1/1.7. Selfie zaistí fotoaparát s rozlíšením 32 MPx. Zatiaľ čo na úpravy selfie fotiek možno využiť unikátnu technológiu na rozpoznanie tváre a vylepšenie portrétnych snímok, pre hlavný fotoaparát sú k dispozícii funkcie podporované umelou inteligenciou na presvetlenie záberov zhotovených pri nízkom osvetlení.

Video dokáže OPPO Reno5 5G vyrobiť v rozlíšení 4K pri 30 snímkach za sekundu a spomalené zábery môžu mať až 240 snímok za sekundu pri rozlíšení HD (720p). Záber hlavnej kamery možno vďaka funkcii DualView kombinovať s obrazom zo selfie kamery na prednej strane smartfónu a to hneď v niekoľkých režimoch. Taktiež na video možno aplikovať efekty na vylepšenie obrazu a k dispozícii sú aj pokročilé funkcie dynamického HDR a technológie AI Highlight Video, ktorá využíva inteligentnú detekciu svetla.

OPPO Reno5 5G: Podpora 5G a rýchleho nabíjania

Srdcom smartfónu OPPO Reno5 5G je procesor Qualcomm Snapdragon 765G s podporou 5G. Technológia SuperVOOC 2.0 umožňuje dobíjať batériu smartfónu OPPO Reno5 5G až 65 W výkonom. V praxi to znamená, že sa telefón už za 5 minút dobije na ďalšie 2 hodiny telefonovania, za 30 minút je jeho batéria dobitá na 95 % a na plné nabitie postačí len 37 minút. Bezpečnosť technológie SuperVOOC 2.0 je certifikovaná spoločnosťou TÜV Rheinland a inteligentný systém riadi dobíjanie smartfónu aj podľa vašich návykov. Napríklad pri dobíjaní cez noc sa SuperVOOC 2.0 postará o plné nabitie skôr, ako sa majiteľ telefónu zobudí a to bez toho, aby sa jeho batéria prebíjala alebo prehrievala.

OPPO Reno5

OPPO Reno5

Bezpečnosť dát uložených v telefóne zaistí čítačka odtlačkov prstov, ktorá je priamo v displeji.

OPPO Reno5 5G: Dostupnosť a cena

Smartfón OPPO Reno5 5G bude na slovenskom trhu k dispozícii od 1. júla a to u operátorov O2, Orange a Telekom. V priebehu júla potom taktiež u maloobchodných predajcov, napr. Alza.sk, Mall.sk, Nay.sk, Planeo Elektro a Datart.sk. OPPO Reno 5 5G bude dostupný vo farbách Starry Black a Astral Blue za cenu 449 eur. Navyše ako darček OPPO ku každému zakúpenému Reno5 5G daruje slúchadlá OPPO Enco Air v hodnote 79 eur. Táto akcia bude prebiehať u vybraných oficiálnych predajcov značky počas prvých 14 dní predaja alebo do vypredania zásob.

OPPO Reno5 Z: 5G pre každého

Smartfón strednej triedy OPPO Reno5 Z je určený pre používateľov, ktorí hľadajú dobre vybavený telefón za dostupnú cenu. OPPO Reno5 Z poskytne dostatočný výkon 8-jadrového procesoru s podporou sietí 5G, štvornásobný fotoaparát s rozlíšením 48 MPx hlavného snímača a inteligentnou technológiou prejasnenia a vylepšenia snímok aj videí, rovnako ako technológiu rýchleho dobíjania VOOC 4.0.

Fotoaparát smartfónu OPPO Reno5 Z poskytuje vyspelé funkcie na dynamický bokeh efekt, vylepšenie záberov s pomocou technológie umelej inteligencie, zvýšenie dynamického rozsahu snímok (Live HDR) aj zvýšenie jasu snímok a videí nakrútených za nízkeho osvetlenia (Night Plus a Ultra Night Video). Opäť nechýba ani možnosť kombinovania záberov z hlavnej a selfie kamery.

Vďaka technológii VOOC 4.0 a dobíjaciemu výkonu 30 W stačí 5-minútové dobíjanie na 3-hodinové sledovanie videa. Na polovicu kapacity sa batéria smartfónu OPPO Reno5 Z dobije už za 20 minút a na plné nabitie stačí počkať len 48 minút. Batéria telefónu zvládne bezmála 17 hodín prehrávania videa, 8 hodín hrania online hier alebo cez 35 hodín prehrávania hudby z úložiska smartfónu.

Čítačka odtlačkov prstov je aj u tohto modelu zabudovaná priamo v displeji.

OPPO Reno5 Z: Dostupnosť a cena

Taktiež smartfón OPPO Reno5 Z bude na slovenskom trhu k dispozícii od 1. júla a to u operátorov O2, Orange a Telekom. V priebehu júla potom u predajcov, napr. Alza.sk, Mall.sk, Nay.sk, Planeo Elektro a Datart.sk. OPPO Reno5 Z bude v predaji vo farbách Fluid Black a Cosmo Blue za cenu 359 eur.

Enco Air: True Wireless slúchadlá pre extrémne dlhé počúvanie

Spoločne s dvoma novými smartfónmi prináša OPPO na slovenský trh taktiež true wireless slúchadlá Enco Air. Ich špecialitou je okrem technológie potlačenia šumu počas hovorov aj rýchle dobíjanie batérií slúchadiel. Už behom 10 minút sa slúchadlá nabijú na ďalších 8 hodín počúvania. K smartfónu sa slúchadlá Enco Air pripojujú prostredníctvom Bluetooth 5.2 a spoločne s dobíjacou krabičkou zvládnu až 24 hodín počúvania.

OPPO Enco Air

OPPO Enco Air

Slúchadlá Enco Air sú k dispozícii za 79 eur.

Enco Buds: Odolné True Wireless slúchadlá

Ďalšou novinkou na slovenskom trhu sú True Wireless slúchadlá OPPO Enco Buds, odolné voči vode a prachu podľa certifikácie IP54. Nevadí im teda ani dážď, ani pot pri športovaní. Behom 15 minút sa Enco Buds dobíja na 6 hodín počúvania a kapacita ich dobíjacej krabičky je dostatočná k prehrávaniu hudby na dobu 24 hodín. Slúchadlá sa ihneď po vybratí z krabičky automaticky zapnú a cez Bluetooth 5.2 sa prepoja so smartfónom. Nechýba potlačenie šumu pri hovoroch ani dotykové ovládanie.

OPPO Enco Buds

OPPO Enco Buds

Slúchadlá Enco Buds sú k dispozícii za 49 eur.

Dôležité partnerstvá

Medzi najdôležitejších partnerov spoločnosti OPPO patrí aj Google, s ktorým výrobca dlhodobo spolupracuje na vývoji produktov a marketingu na celom svete a to s cieľom poskytnúť inteligentné a prepojené technológie viacerým používateľom. Partnerstvo taktiež umožňuje, aby operačný systém ColorOS, ktorý je založený na systéme Android a je vytvorený na mieru spoločnosti OPPO, využíval všetky inovácie a vylepšenia v oblasti vývoja softwaru pre inteligentné telefóny.

OPPO taktiež spolupracuje s významnými európskymi značkami ako sú FC Barcelona, Lamborghini, Roland Garros alebo práve štartujúcim tenisovým Grand slamom Wimbledon.

Technické špecifikácie

OPPO Reno5 5GOPPO Reno5 Z
DizajnVo variante Astral Blue povrch odolný proti poškrabaniu

a odtlačkom prstov

Starry Black

Astral Blue

Vo variante Cosmo Blue povrch odolný proti poškrabaniu

a odtlačkom prstov

Fluid Black
Cosmo Blue

Procesor a pamäťQualcomm Snapdragon 765G 5G

RAM: 8 GB

ROM: 128 GB

MTK Dimensity 800U 5G

RAM: 8 GB

ROM: 128 GB

Operačný systémAndroid 11 + ColorOS 11Android 11 + ColorOS 11
DisplejAMOLED, 6,44“, 1 080 × 2 400 bodov, 410 ppi, 90 Hz, HDRAMOLED, 6,43“, 1 080 × 2 400 bodov,

409 ppi, 60 Hz

Predný fotoaparát32Mpx selfie kamera, f/2.4

Smart AI recognition

AI Color Portrait

Dual-view Video

Portrait Beautification Video

AI Highlight Video

Image-clear Engine

16Mpx selfie kamera, f/2.4

Smart AI recognition

AI Color Portrait

Dual-view Video

Portrait Beautification Video

AI Highlight Video

Image-clear Engine

Zadný fotoaparát64Mpx + 8Mpx + 2Mpx + 2Mpx

f/1.7, f/2.2, f/2.4, f/2.4

Ultra Night Mode

Ultra Dark Mode

AI Scene Enhancement

Night Flare Portrait

Video Bokeh

Video Beautification

Ultra Steady Video

48Mpx + 8Mpx + 2Mpx + 2Mpx

f/1.7, f/2.2, f/2.4, f/2.4

Ultra Night Video

HDR Video

Focus Lock

Dual-View Video

Dymanic Bokeh

AI Scene Enhancement

Night Plus

Mobilné sieteGSM, CDMA, HSPA, LTE, 5G / dual SIMGSM, CDMA, HSPA, LTE, 5G / dual SIM
Rozmery

a hmotnosť

73,4 × 159,1 × 7,9 mm, 180 g160,1 × 73,4 × 7,8 mm, 173 g
Batéria4 300 mAh, SuperVOOC 2.0 (65 W)4 310 mAh (typical value), VOOC 4.0 (30 W)
Konektivita802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.1, USB-C (2.0)802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.1,

USB-C (2.0)

GPSA-GPS, BeiDou, GLONASS, Galileo, QZSSA-GPS, BeiDou, GLONASS, Galileo, QZSS
Odolnosť proti vode a prachuIP52IPX2
Ďalšia výbavaNFC, senzor odtlačkov prstov v displeji, Dolby AtmosNFC, senzor odtlačkov prstov v displeji
Cena449 eur359 eur

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu