Prvá spoločnosť, ktorá  uviedla na trh snímač odtlačkov prstov zabudovaný v displeji, bola spoločnosť Vivo.

Model Vivo X20 Plus UD má snímač zabudovaný priamo v displeji. Tento model sa ako prvý dostal do voľného predaja, za ktorým sa zakrátko predstavil Huawei Mate RS Porsche Design. Od čínskeho Oppo sa očakáva, že bude ďalším výrobcom, ktorý použije túto technológiu ihneď po schválení patentu čínskym úradom duševného vlastníctva, SIPO.

Patent bol podaný s veľkým množstvom obrázkov, ktoré znázorňujú rozšírené možnosti skenera. Ten sa dá využívať okrem odblokovania zariadenia aj na autorizáciu platieb. Obrázky zobrazujú postupnosť zadávania odtlačku prsta a takisto znázorňujú, ktoré časti aktuálneho prsta budú rozpoznané. Odtlačok sa používa aj pri zapnutom displeji, čo znamená, že táto technológia je odlišná od technológie vyvinutou spoločnosťou Synaptics. Tá využíva senzor vyžarujúci svetlo pod OLED panelom a následne skenuje odtlačky prstov.

Už dávnejšie Oppo vypustilo model Find 9 so zabudovanou čítačkou odtlačkov prstov v displeji. Zakrátko bolo zariadenie vyradené na úkor vlajkového zariadenia pre prvý polrok roka 2018 v podobe modelu Oppo R15, ktoré túto čítačku už neobsahovalo.

Najskôr tak môžeme vidieť zabudovaný skener odtlačkov prstov v displeji až pri modeli Oppo R15s na jeseň 2018.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Windows 10 je tu s ďalšou aktualizáciou. Testeri dostávajú čoraz prínosnejšie novinky

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.