V rovnaký deň bude uvedený aj skladací OnePlus Open.

Skladacie smartfóny sa tešia čoraz väčšej popularite. Nie je preto prekvapením, že viacerí veľkí výrobcovia sa už rozhodli vstúpiť do tohto mladého segmentu mobilných zariadení. Výnimkou nie sú ani Oppo a OnePlus. Doteraz sa však špekulovalo, že tieto dve spoločnosti v úzkej spolupráci uvedú na rozdielne trhy svoje skladacie smartfóny v štýle Galaxy Z Fold5. Pokým Oppo Find N3 mal byť dostupný iba pre čínsky trh, tak zároveň sa špekulovalo, že OnePlus Open bude globálnou verziou tohto smartfónu. 

Pripomeňme si, že OnePlus Open bude prvým skladacím smartfónom spoločnosti, a keďže OnePlus je dcérskou spoločnosťou Oppo, tak doterajšie správy celkom logicky pracovali s teóriou, že ide o identický telefón, ako spomínaný Find N3. 

Oppo však iba pred pár hodinami zverejnilo príspevok na sociálnej sieti X (bývalý Twitter), kde oznamuje dátum globálneho uvedenia celej série Find N3. Keďže existujú iba dva modely Find N3, tak ide o model Find N3 a véčko Find N3 Flip, ktoré sa už nejaký čas predáva v Číne. Táto správa je zaujímavá predovšetkým preto, lebo globálne uvedenie sa spomínalo iba v súvislosti s modelom Find N3 Flip, pričom “veľký” Find N3 mal byť dostupný iba v Číne. 

Oppo šokuje: Celá séria Find N3 mieri na globálny trhZdroj: Oppo
Celá séria Oppo Find N3 mieri na globálny trh

Teraz však má byť celá séria Find N3 predstavená globálne už 19. októbra, pričom je potvrdené, že v tento deň bude predstavený aj prvý skladací telefón spoločnosti OnePlus – OnePlus Open.

Pri modeli Oppo Find N3 sa očakáva skutočne špičková výbava. Najväčšou pýchou má byť displej s najvyššou hustotou pixelov zo všetkých skladacích telefónov na trhu. Zároveň sa očakáva aj menší pánt a displej bez výrazného záhybu. Vo výbave sa samozrejme objaví aj Snapdragon 8 Gen 2 doplnený o 16 GB RAM a až 1 TB úložisko. Na zadnej strane by sa mala nachádzať aj zostava troch fotoaparátov so 48 Mpx hlavným fotoaparátom.

Keďže už teraz je známe, že spoločnosti Oppo a OnePlus v rovnaký deň pre globálny trh predstavia svoje skladacie zariadenia, tak predpokladáme, že do 19. októbra bude zverejnených veľa dôležitých informácií, ktoré súvisia s týmito zariadeniami.

OnePlus Open bude predstavený 19. októbraZdroj: TheVerge
OnePlus Open bude predstavený 19. októbra

Zdroj: Oppo, TheVerge

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.