Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Oracle oznamuje mnoho inovácií svojich analytických služieb. Podniky vďaka tomu majú k dispozícii kompletný balík, ktorý im pomocou cloudu umožňuje využiť hodnotu skrytú v dátach.

Nové funkcie môžu zmeniť spôsoby, ako fungujú ľudia, algoritmy, procesy aj počítače. Poskytujú napr. intuitívnu vizualizáciu, predpovede na základe expertných modelov a adaptívne učenie. Oracle Analytics Cloud je jediné riešenie tohto typu pre podnikovú analytiku, ktoré pokrýva všetky funkcie (end-to-end). Poskytuje škálovateľnú infraštruktúru na vysokovýkonné spracovanie analytických úloh, široký balík nástrojov na prípravu dát, vyhľadávanie informácií, vizualizáciu a spoluprácu. Pripravený je balík modelov na strojové učenie v závislosti od odborov (domén) a kľúčové ukazovatele výkonu (KPI, key performance indicators) spojené s osvedčenými zásadami (best-practice) pre analytiku. K dispozícii sú takisto normované balíky verejných dát, všetko v podobe priamo navrhnutej pre analytické aplikácie.

„Nasadzovanie softvéru pre business analytics v rámci verejného cloudu je stále relatívne na začiatku. Očakáva sa však, že cloudový trh porastie 5-krát rýchlejšie než nasadzovanie analytických aplikácií v režime on-premise alebo inými spôsobmi. Služba Oracle Analytics Cloud zvláda riadenie heterogénnych dát aj architektúr pre analýzy, prináša samoobslužné funkcie a obsahuje aj vstavanú funkcionalitu na báze umelej inteligencie. To všetko dáva spoločnosti Oracle veľmi dobrú pozíciu a umožňuje jej využiť príležitosti, ktoré sú na súčasnom trhu k dispozícii,“ uvádza Dan Vesset, viceprezident skupiny Analytics and Information Management v spoločnosti IDC.

Oracle Analytics Cloud ako jediná platforma na súčasnom trhu ponúka

Vysokovýkonnú škálovateľnú infraštruktúru pre analytiku

Pokročilé funkcie na prípravu dát, vyhľadávanie, vizualizáciu a spoluprácu

Vstavané modely pre analytiku a strojové učenie

Balíky verejných dát pre analytické aplikácie

Oracle Analytics Cloud prináša viac než 8 000 vopred pripravených osvedčených postupov a kľúčových ukazovateľov výkonnosti pre rôzne roly/funkcie vrátane predaja, marketingu, služieb, financií, ľudských zdrojov a dodávateľského reťazca. K dispozícii sú analytické riešenia optimalizované pre konkrétne odbory/vertikálne trhy (okrem iného komunikácia, výroba, strojárenstvo, vzdelanie, finančné služby, maloobchod, hotely/reštaurácie a rozvodné siete).

Spolupráca v rámci komunity okolo služieb Oracle Cloud umožňuje zdieľať analýzy aj skúsenosti, vymieňať si dátové modely, riešenia pre strojové učenie aj algoritmy.

„Konkurencia v oblasti cloudových služieb mení svoju podobu,“ uvádza Thomas Kurian, prezident produktového vývoja spoločnosti Oracle. „Lacný výpočtový výkon a úložné kapacity sú, samozrejme, dôležité, ale to hlavné je prinášať zákazníkom vyššiu obchodnú hodnotu a umožniť im lepší pohľad na ich dáta aj procesy. Spoločnosť Oracle ako jediná dokáže podnikom dodať práve túto hodnotu, prepojiť dáta, technológie aj odborné znalosti.“

Značky: