Zmena začne platiť od 21. októbra 2022.

Orange spustil 5G sieť na Slovensku v máji 2021 a prekvapil tým, že prístup do nej podmienil najvyšším mobilným paušálom, resp. doplnkovým balíkom Extra dáta s mesačným poplatkom 5 eur. Od 21. októbra 2022 však bude 5G sieť dostupná pre všetkých zákazníkov Orangeu s paušálmi Go Safe, bez doplatku.

Podmienkou je nachádzať sa v pokrytí a mať kompatibilný 5G smartfón. Prístup do 5G siete Orangeu získajú všetci zákazníci s ktorýmkoľvek paušálom Go Safe – Mini, Small, Light, Basic, Optimal, Extra, Premium, Yoxo, Data Basic a Data Optimal. Najvyšší paušál Go Safe Exclusive obsahoval prístup do 5G siete už predtým.

Orange v súčasnosti pokrýva 5G signálom 6,6 % populácie SR a do konca roka plánuje toto pokrytie rozšíriť na 20 %. Balík Extra dáta s mesačným poplatkom 5 eur ostáva naďalej v ponuke a zákazníci si ho môžu aktivovať v prípade, že potrebujú v rámci mesiaca viac voľných dát.

5G sieť Orangeu k 16. septembru 2022Zdroj: Orange
5G sieť Orangeu k 16. septembru 2022

Zdroj: Orange

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit