Rokovania medzi Orangeom a Fortuna ligou stále prebiehajú, sú však na dobrej ceste.

Operátor Orange oznámil oficiálny dátum spustenia svojho exkluzívneho TV kanálu Orange Sport. Ten začne vysielať 15. augusta 2018 a ponúkne najmä živé TV prenosy z Ligy majstrov. Ďalší obsah má tvoriť špičkový európsky šport – futbal, hokej a basketbal. Rokuje sa aj s Fortuna ligou a hoci zatiaľ nie je nič dohodnuté, rokovania sú na dobrej ceste, aby Orange Sport vysielal aj slovenský futbal.

Orange Sport má ponúknuť viac ako 1000 hodín živých prenosov a 1500 hodín originálneho obsahu. Okrem už spomenutej Ligy majstrov a pravdepodobne aj slovenskej futbalovej ligy to bude tiež český futbal a hokej, európska basketbalová liga, MMA, Bayern TV a český fighting.

Orange Sport ponúkne okrem Ligy majstrov aj ďalší obsah

Celkovo až na 4 paralelných TV kanáloch a v HD kvalite

Športový TV kanál Orangeu bude vysielať každý deň od 09:00 do 00:30 v slovenčine a češtine a natívne v HD kvalite. Orange výhľadovo počíta so 4K kvalitou a počas hracích dní Ligy majstrov bude vysielať celkovo na 4 paralelných TV kanáloch, aby pokryl čo najviac zápasov. Pripomeňme, že Orange Sport má vďaka spolupráci s O2 Czech Republic licenciu až do roku 2021.

Orange aktuálne neplánuje poskytnúť sublicenciu iným TV kanálov. V praxi to znamená, že na RTVS počas najbližšieho obdobia Ligu majstrov neuvidíte. Operátor tiež oznámil, že tvárami Orange Sportu budú Slávo Jurko, Števo Eisele a Michal Maťašovský. Hlavný zápas bude vždy vysielaný so slovenským komentárom. TV kanál bude takisto vysielať dva utorkové a stredajšie zápasy o 18:55, ostatých 6 zápasov bude v utorok a stredu o 21:00.

Harmonogram počas zápasov Ligy majstrov

Ďalšie detaily oznámi o mesiac

Ceny a spôsob distribúcie upresní Orange približne o mesiac. Operátor však prezradil, že TV kanál bude dostupný cez FiberTV, cez internet, cez TV adaptér aj cez satelit.

Orange Sport bude dostupný pre zákazníkov aj nezákazníkov Orangeu.

Kde všade bude dostupný Orange Sport? Detaily spoznáme o mesiac

Zdroj: Orange

Prečítajte si aj:

Orange spustí vlastný športový TV kanál, bude vysielať Ligu majstrov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit