Ak ste v týchto dňoch na dovolenke v Grécku a nedá sa vám dovolať na Slovensko, riešenie je jednoduché.

Naši čitatelia, ktorí sa nachádzajú na dovolenke v Grécku, nás informovali o aktuálnom probléme operátora Orange. Od včera sa im nedarí dovolať na hocaké slovenské číslo. Hovor sa vždy po prvom zvonení preruší. Dátové služby a prijímanie prichádzajúcich hovorov (aj) zo Slovenska im však fungujú bez problémov.

Situáciu sme preverovali na zákazníckej linke spoločnosti Orange. Operátor nám potvrdil, že v Grécku eviduje technický problém u jedného z roamingových partnerov. Konkrétne ide o grécky Vodafone, z ktorého siete sa aktuálne nedá dovolať na Slovensko.

Orange a Vodafone pracujú na odstránení problému, dočasné riešenie je jednoduché. V nastaveniach telefónu si stačí manuálne vybrať iného operátora. Môžeme potvrdiť, že volania zo siete operátora Cosmote fungujú na Slovensko bez problémov aj teraz.

Manuálnu voľbu operátora nájdete v nastaveniach telefónu v ponuke Mobilná sieť. Zvoľte položku Sieťový operátor a Hľadať siete. Manuálne si zvoľte žiadaného operátora.

Prečítajte si aj:

Roaming v EÚ: Mobilné služby sú od dnes v EÚ bez príplatkov, s výnimkami. Takto zareagovali slovenskí operátori

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit