Jemný závan nostalgie budete môcť pocítiť na vlastnej koži už čoskoro.

Mnohí z nás majú k svojim obľúbeným počítačom, mobilným telefónom či mp3 prehrávačom, ktoré sme vlastnili v minulosti, vybudovaný špecifický vzťah. Čo by ste povedali na to, keby ste ich po rokoch mohli láskyplne objať, alebo si na ne pohodlne položiť hlavu o oddýchnuť si, napríklad pri poobednej sieste?

Už o pár mesiacov sa táto predstava môže pretaviť do reality vďaka nápaditému projektu americkej spoločnosti Throwboy. Firma, ktorú pred vyše 10 rokmi založil Roberto Hoyos s myšlienkou tvorby kvalitne spracovaných vankúšov, inšpirovaných digitálnym svetom, sa v týchto dňoch rozhodla potešiť fanúšikov Apple. Na populárnom crowdfundingovom portáli Kickstarter zverejnila svoju víziu pod názvom „The Iconic Pillow Collection“ s cieľom prilákať investorov, ktorým sa páči myšlienka transformácie elektronických pomocníkov do vankúšovej podoby. Do 14. septembra bolo jej cieľom vyzbierať minimálne 10 tisíc amerických dolárov, no už dnes investori prekročili túto sumu viac ako štvornásobne.

V tejto chvíli je teda jasné, že najžiadanejšie produkty posledných rokov s logom nahryznutého jablka sa dostanú do výroby aj ako vankúše. Pôjde konkrétne o 1977 Pillow (Apple 2), 1984 Pillow (originálny Macintosh), 1998 Pillow (iMac), 2001 Pillow (iPod) a 2007 Pillow (iPhone). Firma Throwboy si kvôli právam dáva veľký pozor, aby v názvoch, respektíve priamo na Kickstarteri nepoužila originálne názvy zariadení ako „iPhone“ alebo „iMac“, z ich dizajnu je však zrejmé, že ide práve o ne.

Vankúše od Throwboy by mali byť svojim prvým majiteľom distribuované vo februári budúceho roku za cenu 39 dolárov. Firma hovorí o doručení v rámci celého sveta a vie vám dať aj zaujímavé množstevné zľavy. V prípade záujmu môžete kliknúť na tento link, kde sa dozviete všetky ostatné podrobnosti.

Ako sa vám tento nápad pozdáva? Viete si predstaviť iPod, Macintosh či iPhone na gauči vo vašej obývačke? Alebo by ste skôr preferovali nejaký iný gadget? Dajte nám vedieť váš názor v diskusii pod článkom.

Zdroj: Kickstarter

 

Mohlo by vás zaujímať:

Spigen predstavil štýlové retro puzdrá pre iPhone X

Značky: