Puzdrá „Classic C1“ majú skĺbiť moderné technológie s ikonickým retro dizajnom pôvodných Apple produktov. Ich tvorcovia sa inšpirovali iMacom G3, ktorý prednedávnom oslávil svoje 20. narodeniny.

Americký producent príslušenstva pre mobilné telefóny Spigen začal prostredníctvom populárneho crowdfundingového portálu Indiegogo predávať štýlové puzdrá pre iPhone X. Puzdrá sú k dispozícii vo výbere farebných odtieňov zodpovedajúcich originálnym farbám prvého iMacu. Nechýba Bondi Blue (modrá), Ruby (červená), Sage (zelená) či Graphite (šedá).

Prečo práve prvý iMac? „Všetci máme príjemné spomienky na niečo, čo sme niekedy milovali. Pri príležitosti 20. výročia iMacu G3 sme sa rozhodli vrátiť k pôvodu revolučnej technológie a vzdať mu týmto spôsobom poctu“, uvádzajú dizajnéri americkej firmy.

Každý z krytov pozostáva z 3 komponentov. Vyrobené sú z mäkkého, flexibilného, no zároveň odolného polykarbonátu, doplneného o termoplastický polyuretán absorbujúci nárazy.  Okrem toho, že vyzerajú štýlovo, nezabúdajú na základnú úlohu krytu mobilného trelefónu, ktorou je jeho ochrana.

Tvorcovia tvrdia, že využili svoje 10 ročné skúsenosti a zvolili optimálnu kombináciu hrúbky i ochrany proti pádu a poškrabaniu, vďaka dvojvrstvovej architektúre každého krytu. Ide o tzv. „Air Cushion“ technológiu, strategicky umiestnenú po všetkých 4 rohoch krytu, kde je smartfón pri páde najzraniteľnejší.

Poteší aj možnosť bezdrôtového nabíjania bez potreby odnímania krytu. Spiegen okrem retro krytov „Classsic C1“ ponúka aj ďalší zaujímavý kúsok, inšpirovaný pre zmenu prvým iPhonom. „Classic One“ spraví z vášho iPhonu X niečo ako prvý iPhone v klasickom strieborno–čiernom farebnom prevedení.

Cena krytov štartuje pre prvých záujemcov na cene 25 amerických dolárov. Zakúpiť sa dajú aj rôzne farebné kombinácie v 1 balíku, vďaka ktorým nejakých pár dolárov ušetríte. V prípade, že vás retro kryty zaujali, môžete si ich objednať priamo na portáli Indiegogo.

Zdroj: MacRumors

Mohlo by vás zaujímať:

iMac oslávil 20. narodeniny

 

 

 

Značky: