Spoločnosť Xiaomi bola založená v roku 2010.

Za osem rokov sa dokázala vypracovať medzi svetovú elitu. Xiaomi svoje pôsobenie okrem smartfónov a ostatnej elektroniky rozšírila o rôzne ďalšie produkty, ktoré môžeme stretávať a využívať v domácnosti denno-denne a nielen tam.

Pri výročí pripravuje spoločnosť Xiaomi špeciálny smartfón, ktorý má niesť označenie Xiaomi Mi 8 Anniversary edition.

Zatiaľ táto informácia nie je oficiálne potvrdená. Prvé zmienky sa začali objavovať na sociálnej sieti Weibo v podobe obrázkov. Na nich sa zobrazuje veľká osmička a zariadenie, ktoré poháňa Snapdragon 845. Ďalej, podľa Weibo, je zrejmé použitie čítačky odtlačkov prstov a 3D skenovania tváre. Obrázok nižšie oznamuje, že 100 šťastlivcov získa tento smartfón ako darček.

Xiaomi teda môže pripravovať na 8. narodeniny špeciálnu edíciu výročného smartfónu. A toto (pravdepodobne) bude jeho predajné balenie:

Vyzerá to tak, že Mi 8 môže byť špeciálnou výročnou edíciou smartfónu Mi 7. Osmička sa považuje za šťastné číslo a v Číne sa snažia podľa tejto tradície aj riadiť. Spomeňme si napríklad preskočenie modelu OnePlus 4. V tomto prípade je štvorka považovaná za nešťastné číslo a tak podľa neho nebol pomenovaný model od OnePlus a dokonca aj iných čínskych výrobcov.

Nové zariadenie od Xiaomi bude predstavené 23. mája a sme zvedaví, čo má spoločnosť Xiaomi pre fanúšikov nachystané.

Zdroj: GSM arena

Prečítajte si aj:

OnePlus 6 predstavený: Zabiják vlajkových lodí v plnej zbroji

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.