Je veľa spôsobov, ako si pripomenúť významné udalosti.

O pár dní sa bude v Helsinkách konať historický summit Trump – Putin. Ruská spoločnosť Caviar pripravila pre túto príležitosť opäť špeciálnu edíciu telefónu. Tentokrát je ním Nokia 3310.

Telefón je vyrobený z titánu s 24-karátovým zlatým lemom a ornamentom s vyobrazenými prezidentmi – Vladimírom Putinom a Donaldom Trumpom, ktorí pozerajú rovnakým smerom. Je zrejmé, že toto vyobrazenie nesie aj významnú politickú symboliku, ktorá odkazuje na dôležitosť tohto stretnutia.

Zlato, ktoré je nanášané na titánový základ technológiou PVD zvyšuje odolnosť pred vznikom korózie. Zlatá vrstva dodáva telefónu aj honosný vzhľad a pokrýva celé zariadenie, vrátane navigačných tlačidiel a klávesnice.

Bude pomerne zaujímavé sledovať, ako telefón za 162 000 rubľov (2200 eur) sa bude vynímať v rukách ruských oligarchov a výstredných milionárov. Je pravdepodobné, že na bežne používanie si Nokiu 3310 v tomto prevedení nikto nekúpi a skôr ju bude vidieť vo vitrínach, poprípade spoločenských udalostiach, predovšetkým ruskej smotánky.

Spoločnosť Caviar zatiaľ neuviedla koľko kusov pre summit pripravila. Aj napriek tomu vieme, že prvé dve lesklé Nokie 3310 dostanú v pondelok 16. júla práve prezidenti Trump a Putin.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Oppo Find X oficiálne: Iba kúsok od dokonalosti

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.