Pôvodná idea aktualizovať za každých okolností, používateľov systému ani trochu nepotešila.

Microsoft na tomto pracoval dlhšie a postupne funkciu dával zase dokopy. Aktualizácie ste mohli pozastaviť alebo odložiť reštartovanie na inokedy. Funkcia odstránila možnosť reštartu a aktualizácie systému, takže ste sa nemohli pomýliť.

Teraz firma zašla ešte ďalej a chce použiť machine learning na to, aby vás aktualizácie neotravovali. Aj pri najnovšej verejnej verzii systému Windows 10 označenú ako 1803 sa totiž reštartom môžu začal aktualizovať funkcie a opravy.

Toto sa mení od verzie Windows Insiders in the Fast ring and Build 18204 (19H1), čiže Redstone 5. Zatiaľ teda iba pre tých, čo sú zapojení v programe Windows Insider. Na základe vášho používania počítača bude systém časom vedieť lepšie odhadnúť čas aktualizácie.

Okrem pravidelných aktualizácií by ste mali používať aj kvalitný antivírusový program. Vďaka výhodnému balíku ESET Family Security Pack ochránite celú vašu rodinu až na 18 mesiacov. Viac informácií na tejto stránke.
Nepôjde len o bežné odhadovanie na základe toho, kedy na ňom pracujete. To už má teraz, rovnako ako aj vymedzené časy v nastaveniach systému. Pokročilá funkcia by mala zobrať do úvahy nielen čas, kedy systém nepoužívate ale snažiť sa odhadnúť, či ide o krátkodobú pauzu (káva, WC) alebo sa k počítaču o danej hodine dlhšie nevrátite.

Microsoft očakáva od implementácie procesov machine learning sľubné výsledky.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Ako si na pracovnej ploche Windows 10 zobraziť štandardné ikony Tento počítač, Sieť a Účet?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.