Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vypestovali alebo nazbierali ste tak veľa plodov, že ich nestíhate zjesť a premýšľate, ako ich čo najšetrnejšie uchovať na dobu, kedy záhrady opäť osirejú?

Môžete zvoliť napríklad sušenie, čo je najstarší spôsob spracovania plodov. Elektrické sušičky tento proces skracujú z rádu dní na hodiny. „Jasne vnímame trend, keď zákazníci chápu sušenie ako štandardný spôsob uchovania potravín. Stále viac zákazníkov si preto kupuje kvalitnejšie sušičky potravín. Náročnejším zákazníkom odporúčame veľkokapacitné sušičky či sušičku s infračervenou technológiou, v ktorej vyrobia napríklad aj jogurt,“ hovorí Iva Pavlousková, tlačová hovorkyňa spoločnosti Datart.

Na predaj sušičiek potravín má stále však najväčší vplyv to, ako sa urodia huby. „Slováci sú vášnivý národ hubárov, predaj sušičiek preto záleží z 90 percent na tom, aká je ich úroda,“ dodáva Iva Pavlousková. Okrem húb, ovocia a zeleniny je možné sušiť aj bylinky, kvety, mäso či ryby.

Špičková sušička s infračervenou technológiou sušenia YDEN CI IR D5

Sušička ponúka 4 programy sušenia: na slnku, v tieni, automatické nastavenie a manuálne nastavenie. V móde „na slnku“ je využívané infračervené žiarenie – potraviny sú sušené na rovnakom princípe ako pri sušení slnkom, vďaka čomu je uchovaný dôležitý vitamín D a ďalšie látky a minerály. U mäsa a rýb navyše infračervené žiarenie pôsobí proti rozkladu. Druhou voľbou je program „v tieni“, ktorý využijete hlavne na prípravu RAW pokrmov, pretože ponúka možnosť regulácie teploty po celú dobu sušenia. Sušička je dokonca vybavená aj snímačom pre monitorovanie vlhkosti, takže automaticky prispôsobí intenzitu a dĺžku sušenia tak, aby boli potraviny dokonale vysušené. Tento model zároveň využíva cirkulačný systém pre rovnomerné sušenie, takže nie je počas procesu nutné prekladať tácky. Cena je 545,99 €.

Veľkokapacitná sušička Tribest Sedona Combo SD-P9150

Táto veľkokapacitná digitálna sušička je vybavená deviatimi sitami na sušenie potravín a nastaviteľným digitálnym termostatom: 30°C – 68°C. Medzi jej prednosti patrí technológia duálneho vetrania, vnútorný LED display a priehľadné sklenené dvere. Vďaka technológii dvojstupňového nastavenia teploty a času (TST) môžete sušičku zo začiatku pustiť s vyššou úrovňou teploty, ktorá sa po určitom čase automaticky zníži. Časovač sušičky Sedona Combo možno nastaviť najdlhšie na 99 hodín v šetrnom (RAW) móde alebo urýchliť (FAST) sušenie s technológiou TST. Telo prístroja ani podnosy neobsahujú Bisfenol A – BPA Free. Cena je 612 €.

Obľúbená sušička Concept SO-1061

Môžete si nielen regulovať teplotu od 35 do 70°C, ale nastavíte si aj čas sušenia. Sušiť môžete potraviny až na 9 sitách, 7 sít je v balení a ďalšie 2 si môžete dokúpiť. Obdĺžnikové sitá sú BPA free, teda vyrobená zo zdravotne nezávadného materiálu. Integrovaný ventilátor napomáha rovnomernému sušeniu vo všetkých poschodiach sušičky. Cena je 63,90 €.

Vysokootáčkový mixér ETA Vital Blend 1011 90000

Otáčky môžete plynule regulovať v rozsahu 15000-28000 za minútu. V kombinácii s vysokým výkonom 1 600 W tak rozmixujete behom pár sekúnd aj veľmi tvrdé suroviny ako červenú repu, arašidy alebo ľad. Mixér využíva šesťramenný nôž s nerezovým ostrím BlendeX, ktoré sa dokáže rozkmitať rýchlosťou až 420 km/h. Pokrmy budete môcť pripravovať v 2,5l nádobe z Tritanu (nezávadný BPA free materiál, ktorý neabsorbuje chuť ani vôňu jedla). Vhodný je ako na studené (ľad, zmrzlina), tak horúce potraviny (omáčky, polievky). Súčasťou balenia je praktické vtláčadlo a tiež kniha plná inšpirácie a receptov zdRAWě? hRAWě! Cena je 219,90 €.

Značky: