Nedá sa s tým už nič robiť, trendom roku 2016 sú počítačové skrine z tvrdeného skla. Rajintek Paean odhalí naozaj všetko!

Zabudnite na skrine s plexisklovým okienkom na boku. Trendom roku je čím viac skla, tým lepšie. Jednoducho, ukážte svoje komponenty, podsvietenie a „cable management“ svetu. Úplný extrém v tomto smere predstavil top výrobca In-Win, no s cenou 1200 dolárov si takú unikátnu skriňu nebude môcť každý dovoliť.

paean-no-component_nowat

Firma Raijintek predstavila zaujímavú skriňu s názvom Paean, ktorá je čistým minimalizmom čo sa týka dizajnu aj konštrukcie – tvrdené sklo zvonku a jadro z hliníku. Paean podporuje základné dosky do formátu ATX, inštaláciu grafických kariet do 310mm a výmenníkov pre vodné chladenie do 360mm. Zdroj a pevné disky sú umiestnené v oddelenom priestore, takže výhľad na dosku a zaujímavejšie komponenty je nerušený.

Podstatné však je, že táto skriňa nestojí viac ako mesačný plat priemerného Slováka. Na Americký trh sa dostane s odporúčanou cenou 186 dolárov, očakávame preto, že aj v distribúcii na Slovensku sa bude pohybovať s cenou do 200 EUR.

Zdroj: Raijintek