Budú sa jednoduchšie vyberať z vlakových koľají.

Malé bezdrôtové slúchadlá nie je vôbec ťažké stratiť. Ich záchrana sa komplikuje aj v prípade, že zapadli do štrku, odkiaľ sa veľmi zle vyberajú. Strata týchto drahých bezdrôtových slúchadiel na staniciach metra alebo vlakov sa stáva čoraz častejším problémom. Spoločnosť Panasonic však vyvinula spôsob, ako ich jednoducho získať späť. Spoločnosť v spolupráci s japonskou železničnou skupinou JR East vyvinula akumulátorové vysávacie zariadenie, ktoré dokáže rýchlo vrátiť zapadnuté slúchadlá ich majiteľovi.

Japonské železnice zvyčajne používajú mechanické zariadenie na vytiahnutie stratených predmetov, ako sú topánky alebo väčšie predmety. Bezdrôtové slúchadlá sú však také malé, že sa môžu vkliniť medzi koľajový štrk a je takmer nemožné ich odtiaľ vybrať.

Špeciálne zariadenie nasaje slúchadlá na hadičky, na ktorých zostanú pri záchrannom manévri prichytené. Nedostanú sa tak až do tela vysávača, aby sa nerozbili. Spoločnosť JR East uviedla, že v období medzi júlom a septembrom došlo k 950 incidentom, pri ktorých slúchadlá vypadli až na 78 železničných staniciach. 

S problémom stratených slúchadiel sa stretávajú aj v iných veľkých mestách po celom svete. Panasonic má však riešenie na ich záchranu.

Panasonic AirPods

Zdroj: Engadget

Zdroj: Engadget

Titulný obrázok: Pixabay

Prečítajte si aj:

Android oslavuje 13. narodeniny

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.