Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť PARC, výskumné stredisko spoločnosti Xerox, podpísala zmluvu s firmou Alcon, svetovou jednotkou v oblasti produktov pre starostlivosť o zrak. Dohoda sa týka vývoja inovatívnych postupov v danom segmente a vzťahuje sa na licencie pre potenciálne nové produkty, pri ktorých sa očakáva, že vstúpia na trh počas nasledujúcich dvoch až štyroch rokov.  

Problémy so zrakom sú čím ďalej častejšie, a to hlavne v dôsledku ochorení, ako je napríklad cukrovka,“ uviedla Tolga Kurtoglu, vedúca globálneho výskumu Xerox. „Vďaka technológii vyvinutej v PARCu pracujeme so spoločnosťou Alcon na nových riešeniach, ktoré pomôžu miliónom ľudí s rôznymi očnými vadami,“ dodáva Kurtoglu.

Podľa výskumu má segment očnej starostlivosti trhový potenciál v hodnote 6 miliárd dolárov. „Výskum hrá dôležitú úlohu v každom odvetví. Naša dcérska spoločnosť Xerox PARC už päťdesiat rokov posúva oblasť nielen tlačových technológií, ale aj najrôznejších IT riešení a dosahuje v tom skvelé výsledky. Sme radi, že naša pomoc preniká i do ďalších segmentov, ako je práve starostlivosť o zrak,” hovorí Veronika Brázdilová, CEO spoločnosti Xerox pre Českú republiku, Slovensko a Maďarsko.

Otvorený inovatívny prístup PARCu využíva na podporu inovácií niekoľko zdrojov financovania, vďaka ktorému je skrátená doba uvedenia produktu na trh a zaistená väčšia pravdepodobnosť úspechu.

So spoločnosťou PARC spolupracujeme viac než tri roky a sústredíme sa na vývoj inovatívnych technológií, ktoré je možné použiť s našimi výrobkami pre starostlivosť o zrak,“ povedal Andy Pawson, prezident Global Vision Care Franchise spoločnosti Alcon. „Sme nadšení, že môžeme v spolupráci pokračovať a využívať skúsenosti a znalosti spoločnosti PARC v oblasti výskumu a vývoja k nachádzaniu nových spôsobov, vďaka ktorým pacientom a spotrebiteľom po celom svete prinesieme lepšiu starostlivosť.“

O spoločnosti PARC

Palo Alto Research Center Incorporated (PARC) patrí spoločnosti Xerox. Pracuje na otvorených inováciách a okrem špecializovaných služieb v oblasti výskumu a vývoja poskytuje technológie, odborné znalosti, osvedčené postupy a duševné vlastníctvo spoločnostiam Fortune 500 a Global 1000, startupom, vládnym agentúram a ďalším partnerom. PARC vytvára nové obchodné príležitosti, skracuje dobu uvedenia produktov na trh, rozširuje vnútorné schopnosti a znižuje tak riziko pre klientov. Od svojho vzniku spoločnosť uviedla na trh mnoho technologických platforiem – od ethernetovej a laserovej tlače po grafické používateľské rozhranie a všadeprítomné výpočty a umožnila tak vznik mnohých priemyselných odvetví.

Spoločnosť PARC bola v roku 2002 začlenená do štruktúr Xeroxu ako nezávislá dcérska spoločnosť v jej úplnom vlastníctve. PARC dnes pokračuje vo výskume, ktorý umožňuje dosahovať zlom v oblastiach podnikania ich klientov.

O spoločnosti Alcon

Alcon pomáha ľuďom jasne vidieť. Ako svetový líder v starostlivosti o oči s históriou trvajúcou viac než sedem desaťročí ponúka najširšie portfólio produktov, ktoré zlepšujú zrak a tiež životy ľudí trpiacich problémami, ako je šedý zákal, glaukóm, choroby sietnice a refrakčné chyby. Ich chirurgické produkty a výrobky pre starostlivosť o zrak každý rok ovplyvnia životy približne 260 miliónov ľudí vo viac ako 140 krajinách, vrátane Českej republiky a Slovenska.

Viac ako 20 000 ľudí spolupracuje na zlepšení kvality života prostredníctvom inovatívnych produktov, partnerstiev s odborníkmi a programov, ktoré zlepšujú prístup ku kvalitnej starostlivosti o oči. Viac informácií nájdete na webu spoločnosti Alcon.

Značky: