Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aktuálny ročník startupového akcelerátora PERRY TALENTS podporí aj tento rok zaujímavé a originálne riešenia. Už po piaty krát vyberie projekty, ktoré dostanú celý program podpory zadarmo – individuálnych mentorov a lektorov, priestory na prácu, prepracovaný systém vzdelávania, možnosť prezentácie pred potenciálnymi investormi. Vzhľadom na súčasnú, výnimočnú situáciu chce PERRY TALENTS  dať priestor aj nápadom, ktoré reflektujú na súčasnú pandémiu alebo riešia zmeny, ktoré život po nej prinesie. Aj preto sa možnosť prihlásenia predĺžila, startupy sa môžu prihlásiť do 30. apríla 2021.

Aktuálny ročník sa nesie v znamení pandemickej krízy. Mnohé spoločnosti bojujú s nedostatkom financií, klientov, funkčnosťou produktov. Každá kríza je však vždy aj príležitosťou pre inovácie, hľadanie nových riešení, najmä v online priestore. „Je predpoklad, že život sa po korona kríze už nevráti do starých koľají, preto bude potrebné reagovať na novú situáciu. Budeme preto veľmi starostlivo vyberať aj  inovatívne riešenia spojené práve s aktuálnou situáciou. Náš program, mentori, lektori vedia nielen pomôcť, ale aj ukázať možnosti ako sa zamerať na inovatívne riešenia,“ hovorí jeden zo zakladateľov PERRY TALENTS Andrej Krúpa.

Tento rok prichádza PERRY TALENTS s viacerými novinkami. Rozširuje svoje portfólio mentorov, lektorov a investorov aj o osobnosti zo zahraničia. Okrem toho organizuje spoločný slovensko-český ročník, teda hľadá startupy nielen na Slovensku aj v Česku. Sľubuje si od toho väčšiu možnosť kooperácie a synergie. “Tento rok prechádzame do medzinárodného režimu. Do portfólia mentorov a lektorov zaraďujeme aj odborníkov, ktorí ešte lepšie dokážu pomôcť presadiť sa startupom aj na zahraničných trhoch. Už tento rok budeme spolupracovať s mentormi a lektormi zo Škandinácie, či Izraela,” hovorí druhý zo zakladateľov PERRY TALENTS Juraj Gago.

Ambíciu presadiť sa v zahraničí, má aj ďalší zo startupov, ktorý PERRY TALENTS absolvoval. Aplikácia WHOO od slovenských tvorcov slúži na vyhľadávanie ľudí, resp. ich účtov na sociálnych sieťach na základe lokalizácie. Umožní teda spoznať nových ľudí a získať kontakty na nich na podujatiach, na verejnosti či v susedstve. “ V priebehu dvoch hodín od vydania sa stala najsťahovanejšou appkou na Slovensku,” hovorí Daniel Čačala, spoluautor aplikácie. “Vzhľadom na obdobie, v ktorom sa nachádzame, nebolo jednoduché aplikáciu vytvoriť. O to viac nás teší, že si tak rýchlo získala základňu svojich fanúšikov.”

Akcelerátor PERRY TALENTS podporujú dlhodobo viaceré renomované firmy. Jednou z nich je jedna z najväčších softwérových spoločností v strednej Európe Asseco. Generálny riaditeľ Asseco Jozef Klein osobne mentoruje dlhodobo viacero projektov. “Podpora startupistov nie je pre mňa len formou sociálnej zodpovednosti, ale je to predovšetkým mentoring a koučing mladých ľudí, budúcich podnikateľov. Zároveň tým najúspešnejším myšlienkam a inováciám môžeme ponúknuť medzinárodnú spoluprácu pre rozvoj ich produktov,” uvádza Jozef Klein z Asseco.

Nový ročník PERRY TALENTS odštartuje v máji a potrvá šesť mesiacov. Je určený všetkým originálnym riešeniam pre ohľadu na vek ich autorov. Program sa dá absolvovať z veľkej časti aj online, preto sa môžu hlásiť záujemcovia zo všetkých regiónov Slovenska. Prihláška je k dispozícii na  www.perrytalents.com do konca apríla.

Značky: