Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hlavnou hviezdou tohtoročného Startup World Cup & Summitu, ktorý sa uskutoční 5. a 6. októbra v Prahe, bude spoluzakladateľ spoločnosti Apple a legenda počítačového inžinierstva Steve Wozniak. Doplní ho ale aj ďalšie nemenej významné osobnosti. Na akcii vystúpi napríklad Esther Wojcická – často prezývaná ako „krstná mama Silicon Valley“ – alebo Kyle Corbitt, prezident jedného z najväčších startupových inkubátorov na svete.

Esther Wojcická: supermatka a superučitelka zo Silicon Valley

Novinárka a pedagogička Esther Wojcická (* 1941) je v Silicon Valley pojmom. Dokonca sám Steve Jobs sa netajil tým, že pre neho bola ohromnú inšpiráciou, ostatne mentorovala jeho dcéru Lisu. Svoju pedagogickú metódou nazývanou „TRICK“ – založenú na dôvere, rešpekte, nezávislosti, spoluprácu a milom prístupu – dokázala priviesť k úspechu nielen stovky svojich žiakov, ktoré učia na strednej škole, ale aj svoje tri dcéry, ktoré všetky v „kremíkovom údolí“ rozbehli žiarivé kariéry. Aj preto sa jej hovorí „krstná mama Silicon Valley“. Jedna z jej dcér je v súčasnosti CEO YouTube, druhá je uznávanou antropologičkou a univerzitné profesorkou a tretia vedie vlastný úspešný startup 23andMe.

Práve o výchove úspešných napísala Esther bestseller How to Raise Successful People, ktorý najmä v uplynulom covidovom roku trhal predajné rekordy. Na výchovu a budovanie zdravých vzťahov medzi deťmi a rodičmi sa zameria aj počas svojho vystúpenia na tohtoročnom SWCSummitu.

Kyle Corbitt: Tvorca „Tinder“ pre zakladateľa startupov

Kto iný môže potrebám startupových zakladateľov rozumieť lepšie ako niekto, kto sám v minulosti startup založil? Softvérový inžinier Kyle Corbitt si touto skúsenosťou prešiel vo vlastnom startupe Emberall. Potom pracoval pre Google a teraz je riaditeľom Y Combinator – jedného z najväčších startupových inkubátorov na svete. Vyvíja softvérové ​​riešenia, ktorá startupom pomáhajú rýchlejšie rásť, a okrem iného vytvoril aj platformu, ktorá pomáha zviesť dohromady ideálnych startupových spoluzakladateľov. V rámci svojej prednášky na SWCSummitu sa bude venovať práve problematike hľadaní tých pravých partnerov pri zakladaní nového startupu.

Wozniak ozdobí finále startupovej súťaže

Zlatým klincom programu celého SWCSummitu bude okrem vystúpenia zmienených osobností tiež tradičné kontinentálne finále súťaže Startup World Cup. O potenciálnu titul startupového „majstra Európy“ sa v netradičných kulisách cirkusového šapitó Azyl78 stretnú startupy, ktoré uspejú v predchádzajúcich regionálnych kolách alebo pridružených startupových súťažiach.

„Týmto rokom posúvame prestíž celoeurópskeho finále na ešte vyššie ako predtým, pretože novo zastrešujeme tiež súťaže ako Czech Startup Challenge, Creative Business Cup, PowerMOTION a ďalšie. SWCSummit sa tak stáva niečím ako, Ligou majstrov ‚na poli startupových súťaží,“ vysvetľuje zakladateľ podujatia Václav Pavlečka, CEO fondu Air Ventures z portfólia MiddleCap Group. MiddleCap bol v minulosti opakovane partnerom SWCS a jeho zástupcovia na predchádzajúcich ročníkoch vystúpili aj ako spíkri. Naposledy to bol Tomáš Jurdák, priekopník slovenského real estate developmentu v Londýne.

Hlavná hviezda SWCSummitu Steve Wozniak vystúpi v stredu 6. októbra okolo 18. hodiny – v čase, kedy sa porota po predstavení všetkých finalistov bude radiť o víťazovi. Ten v rámci vyhlásenia získa od usporiadateľských spoločností Air Ventures a UP21 tiež potenciálnu investíciu vo výške 500 000 dolárov

.Záujemcovia môžu celú akciu sledovať naživo priamo v mieste konania v šapitó Azyl78 v pražskej Stromovke, alebo online. Vstupenky je možné zaobstarať na webe swcsummit.com.

Značky: