Z vývojového centra SAP v Bratislave sa stáva súčasť celosvetovej siete laboratórií spoločnosti SAP. Zaradí sa tak do zoznamu 18 špecializovaných centier, ktoré sa nachádzajú v Európe, ale aj v USA, Brazílii, Číne či Indii. Okrem vysokého potenciálu na ďalší rozvoj to vytvára aj príležitosti pre mnohých slovenských IT odborníkov i absolventov vysokých škôl.

SAPLab-2_nowat

„Toto rozhodnutie je dôkazom, že na Slovensku máme vynikajúci tím vývojárov a zároveň veľký potenciál pre jeho ďalší rozvoj. Z Bratislavy sa stáva veľmi významné stredisko softvérového inžinierstva, ktoré v našich podmienkach nemá obdobu. Verím, že v budúcich mesiacoch a rokoch bude rozširovať svoje kapacity a prinášať inovatívne riešenia pre firmy na celom svete,“ povedal Richard Guga, generálny riaditeľ SAP Slovensko.

SAPLab-1_nowat

SAP Labs Slovakia vzniklo v roku 2003 a v súčasnosti v ňom pôsobí 150 expertov na rôzne oblasti IT developmentu. Zameriava sa predovšetkým na produkty pre malé a stredné podniky a táto orientácia zostane zachovaná. Pri rozhodovaní o umiestnení nového SAP Labs rozhodla nielen kvalita softvéru vznikajúceho v bratislavskom vývojovom centre SAP, ale aj dostatočný počet univerzít a tzv. talent pool, ktorý SAP na Slovensku vidí.

„Teším sa, že môžem v rodine SAP Labs privítať aj SAP Labs Slovakia. Na to, aby sa stali SAP Labom, musia výskumné a vývojové centrá spoločnosti SAP splniť najvyššie štandardy kvality, prejaviť mimoriadnu úroveň zručností a preukázať majstrovstvo IT. Okrem toho musia prijať za svoju kultúru inovácie i globálnu diverzitu spoločnosti SAP. To, že v Bratislave vzniká SAP Lab, je naozaj dôvod na oslavu,“ povedal Clas Neumann, celosvetový šéf SAP Labs Network.

Slovensko sa môže rýchlo stať „digitálnou republikou“ – uviedol podpredseda vlády Peter Pellegrini,

DigitalnaGaraz-9

Aj v súvislosti s novým laboratóriom bude SAP intenzívne spolupracovať pri výchove budúcich IT expertov. Okrem fungujúcej SAP Akadémie v Košiciach chce rozšíriť aj počet univerzít, ktoré sú zapojené do jeho globálneho University Alliances Program. V súčasnosti sú jeho členmi Univerzita Mateja Bela a Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Najnovšou aktivitou je podpis memoranda o spolupráci s UMB a Univerzitou Komenského v Bratislave.

Značky: