Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výročného prieskumu spoločnosti J.D. POWER sa vo Veľkej Británii zúčastnilo viac ako 11 000 majiteľov vozidiel, ktorí hodnotili podľa viacerých kritérií za prvých 12 — 36 mesiacov vlastnenia automobilu. Podujatie sa konalo dňa 09. mája 2019  v Londýne v priestoroch Science Museum.

  • PEUGEOT bol zvolený ako Najspoľahlivejšia masová značka a porazila kľúčových konkurentov
  • PEUGEOT 208 zvolili majitelia za Najspoľahlivejšie malé vozidlo

J.D. POWER  patrí medzi najdôveryhodnejšie prieskumy spokojnosti zákazníkov vo Veľkej Británii. PEUGEOT získal ocenenie za Najspoľahlivejšiu masovú značku vo Veľkej Británii, pričom v boji o titul porazil viacerých konkurentov.

Triumf znamená, že majitelia vozidiel značky PEUGEOT boli so svojim vozidlom spokojní a to najmä v oblastiach ako spoľahlivosť, prevádzkové náklady a kvalita spracovania. V rámci prieskumu sa pýtali majiteľov na 177 otázok zoradených do ôsmich kategórií, ktoré siahali od motora a prevodovky až po ovládania dotykového displaya a kvalitu poťahov sedadiel. Celková spoľahlivosť vychádzala z najmenšieho počtu problémov zaznamenaných na 100 vozidiel.

PEUGEOT tak bol celkovo hodnotený lepšie ako mnohé iné značky vrátane konkurentov ako ŠKODA a  HYUNDAI.

Prieskum spokojnosti J.D. POWER VEHICLE  DEPENDABILITY STUDY sa zameral na osem automobilových kategórií, pričom model PEUGEOT 208 získal cenu ako Najspoľahlivejšie malé vozidlo.

Mark LENDRICH, riaditeľ prieskumov v J.D. POWER EUROPE, povedal:

„Dlhodobá spoľahlivosť má priamy vplyv na dnešné predaje a zajtrajšiu vernosť značke. PEUGEOT odviedol veľmi dobrú prácu, keď pochopil požiadavky zákazníkov a tým si vo Veľkej Británii zabezpečil víťazstvo pre najspoľahlivejšiu značku na rok 2019, zatiaľ čo PEUGEOT 208 získal najlepšie hodnotenie vo svojom segmente.”

David PEEL,  výkonný riaditeľ PEUGEOT UK, dodal:

„Prieskum spoločnosti J.D. POWER je jedným z najrešpektovanejších prieskumov spokojnosti zákazníkov v automobilovom priemysle. Preto majú pre nás tieto dve víťazstvá veľmi vysokú hodnotu. Zaviazali sme sa vyrábať vozidlá s kvalitou bez kompromisov, s intuitívnym jazdeckým zážitkom a s výrazným dizajnom a veľmi nás teší, že zákazníci všetky tieto aspekty vo svojich vozidlách našli aj pri ich každodennom používaní.”