Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Jedným z aspektov, ktoré veľa ľudí pri plánovaní implementácie úložného systému prehliada, je kľúčová úloha pevných diskov pri určovaní celkovej spoľahlivosti riešenia. Podnikové prostredie zároveň vyžaduje vyšší výkon a predvídateľnosť.

Prečo predstavujeme naše pevné disky HAT 5300 pre podnikové prostredie?

Spoločnosť Synology môže do určitej miery dohliadať na to, aké komponenty používame v našich NAS. Navrhujeme a dôkladne testujeme náš operačný systém DiskStation Manager a softvérový ekosystém na našich zariadeniach, aby sme zabezpečili ich dobrú spoluprácu. Ako to ale urobiť so stovkami modelov na trhu?

Testovanie kompatibility bolo pre Synology a ďalších návrhárov systémov vždy základom. Aj napriek častému testovaniu je veľmi ťažké tieto testy pravidelne udržiavať. Je potrebné zvážiť počet produktových radov, ktoré vyrába jeden výrobca diskov v kombinácii s rôznymi kapacitami samotných diskov.

Súčasne dochádza k neustálym zmenám aj na trhu s diskami. Nové modely diskov sa zavádzajú často, ale často sa predávajú rovnakým spôsobom pod podobnými názvami, aj keď základné nahrávacie technológie, firmvér alebo výrobné procesy sú úplne odlišné. Aj zdanlivo malé zmeny na hardvérovej alebo softvérovej úrovni môžu v budúcnosti spôsobiť väčšie problémy s výkonom hardvéru alebo kompatibilitou modelov.

Ešte horšie je, že nie všetci predajcovia diskov sú transparentní alebo poskytujú zákazníkom jednoduchý spôsob, ako zistiť, ktorú verziu hardvéru kupujú, než produkt skutočne získajú. Vďaka tomu je pre nás zoznam kompatibility nielen ťažké udržiavať, ale pre našich zákazníkov je aj ťažké sa v ňom orientovať. Spoľahlivosť vyžaduje predvídateľnosť. Iba vybudovaním vlastných pevných diskov Synology môžeme zaručiť, že si zákazníci môžu bezpečne a spoľahlivo vybrať plne kompatibilný produkt.

Ponúka oveľa viac

Keď sme sa rozhodli dodávať najspoľahlivejšie disky, vyvinuli sme vlastnú schému záťažového testovania založeného na takmer dvoch desaťročiach skúseností v odbore.

Pevný disk HAT5300 bol testovaný po dobu viac ako 300 000 hodín na každej platforme úložiska, ktorú sme vydali od roku 2017. Intenzívne testovanie a tisíce testovacích cyklov sú navrhnuté tak, aby replikovali prostredie dátových centier a spĺňali požiadavky na dostupnosť 24/7. Testy siahajú od jednoduchých operácií, ako je reštartovanie systému pri rôznych teplotách, až po testovanie komplexných kópií súborov, čo môže zhoršiť zlyhanie každej jednotky v reakcii na nedokonalé podmienky.

Ale nezastavili sme sa len na spoľahlivosti, zamerali sme sa aj na výkon. Vertikálna integrácia medzi našimi systémami a diskami nám umožňuje sústrediť sa špeciálne na kombináciu týchto dvoch. Výsledok? Až o 23% vyšší výkon ako priemer v odvetví1 pre disky porovnateľnej veľkosti. Nielen, že získate najlepšie otestované riešenie, ale tiež získate najrýchlejšie pevné disky Synology na trhu.

Tesná integrácia s DSM poskytuje tiež ďalšie výhody, ako sú aktualizácie firmvéru, ktoré sú súčasťou aktualizácií operačného systému. Podrobné znalosti diskov a ich charakteristík tiež znamenajú jednoduchšie riešenie problémov do budúcna. Tým, že máme v systéme menej neznámych premenných, môžeme našim zákazníkom poskytovať lepšie a rýchlejšie služby.

Spoľahlivosť pre podnikové prostredie

Zavedením vlastných jednotiek pre ukladanie dát postupujeme o krok ďalej, aby sme zaistili, že naše úložné systémy budú spoľahlivejšie, ľahšie sa budú podporovať a udržiavať a budú mať výhodu vo výkone. Naša dôsledná interná validácia celého nášho produktového portfólia je navrhnutá tak, aby maximalizovala čas strávený komplexným záťažovým testovaním. Veríme, že predstavuje silnejšiu hodnotovú ponuku, najmä pre našich obchodných a korporátnych klientov.

Inžinierske úsilie opierajúce sa o desaťročia priemyselných vedomostí zároveň zaisťuje bezkonkurenčný výkon a integráciu priamo do systému DSM. Rad HAT5300 nie je len ďalší pevný disk, je to náš záväzok k spoľahlivosti a spokojnosti zákazníkov.

1 Sekvenčná priepustnosť čítania pre viac klientov. Testy výkonu vykonala spoločnosť Synology pomocou 12 diskov HAT5300-12T na SA3600 nakonfigurovaných s RAID 5 v porovnaní s diskami podobnej triedy (Enterprise) s IOMeter (blokmi 64 kB). Výsledky sú orientačné. Skutočný výkon sa môže líšiť v závislosti na pracovnej záťaži, testovacích metódach a konfigurácii hardvéru a softvéru.

V systémoch Synology poskytujú disky HAT5300 vyšší sekvenčný výkon čítania v prostredí RAID pre viacerých používateľov v porovnaní s diskami podobnej triedy.

V systémoch Synology poskytujú disky HAT5300 vyšší sekvenčný výkon čítania v prostredí RAID pre viacerých používateľov v porovnaní s diskami podobnej triedy.

Základné informácie o spoločnosti Synology

Spoločnosť Synology, ktorá je priekopníkom v oblasti správy dát, neprestáva inovovať a prispôsobovať sa neustále vyvíjajúcim technológiám. Znovu a znovu prináša nové možnosti, medzi ktoré patria najmä riešenia pre dátové úložiská, zálohovanie, spolupráca na súboroch či správa videí a sieťovej infraštuktúry. A to všetko navrhnuté s jediným cieľom – ponúkať centralizovanú platformu zjednodušujúcu správu IT, ktorá bude hnacím motorom digitálnej transformácie pre firmy po celom svete.

Značky: