Philips 326P1H má veľmi podobný koncept ako Dell C3422WE.

Odlišuje sa formátom displeja, ktorý je tradičný s pomerom strán 16 : 9. Aj v tomto prípade je však k dispozícii zabudovaná webkamera a praktický USB hub s priamou podporou USB-C.

Philips 326P1H ponúka 31,5-palcový IPS displej s rozlíšením 2560 × 1440 pixelov. Obnovovacia frekvencia je 75 Hz, odozva dosahuje 8 ms. Pri testovaní sme namerali maximálny jas na úrovni takmer 400 cd/m2. V tomto smere nemáme pripomienky, jasný displej poteší používateľov, ktorí pracujú v slnkom osvetlenej miestnosti. Pokrytie farebného priestoru je na úrovni 99,7 % pre sRGB a 90,5 % pre DCI P3. IPS panel je teda kvalitný a bude vyhovovať aj náročnejším používateľom.

Dizajn monitora je moderný a praktický. Rámiky okolo displeja sú tenké po troch stranách, spodný rámik je trochu väčší. Obsahuje však senzor osvetlenia a senzor napájania – tieto funkcie si môžete podľa potreby zapnúť alebo prispôsobiť a starajú sa o automatickú zmenu jasu na základe okolitého osvetlenia, resp. podľa toho, či sedíte pred monitorom alebo nie. Cieľom je optimalizovať spotrebu energie a zlepšiť používateľský zážitok.

Čierny dizajn neohúri, avšak pôsobí elegantne. Stojan je praktický, umožňuje natočenie, naklonenie obrazovky a takisto aj zmenu nastavenia výšky. Portová výbava je výrazne nadpriemerná – USB hub ponúka štvoricu USB 3.2 portov, ethernet a 3,5 mm jack. Vo výbave monitora je tiež DisplayPort výstup, vďaka ktorému môžete obrazovku prepojiť s ďalším monitorom.

Philips 326P1HZdroj: Philips
Philips 326P1H

Zabudovanú USB-C konektivitu oceňujeme, vďaka nej pohodlne využijete funkcionalitu USB hubu a tiež aj zabudovanú webkameru použitím jedného kábla. Monitor cez USB-C ponúka napájanie až 90 W, čo oceníte, ak máte výkonnejší notebook s podporou USB-C napájania.

Webkamera má široké zorné pole a rozlíšenie Full HD. Výhodou je, že podporuje priame prihlasovanie sa do Windows 10 odomykaním tváre cez funkciu Windows Hello. Súčasťou webkamery je zabudovaný mikrofón a podobne ako v prípade monitora od Dellu, aj v tomto prípade by sme ocenili možnosti nastavenia kamery. Zabudované reproduktory nevyzerajú tak štýlovo a nie sú také dobré na účely videokonferencie, ako v prípade Dell monitora.

Z hľadiska softvérových nastavení je k dispozícii tradičná ponuka režimov, ako je Kancelária, Fotografie, Film, Hra. Využitie týchto režimov je zrejmé. K dispozícii je tiež ekologický režim, režim SmartUniformity, ktorý automaticky optimalizuje nastavenie jasu a režimy na šetrenie očí, resp. tlmenie modrého svetla. Monitor ponúka adaptívnu synchronizáciu, umožňuje nastaviť jas, kontrast, ostrosť, prispôsobiť si gamut, kontrast a odozvu.

Verdikt

Philips 326P1H má výborný IPS panel a bohatú nadštandardnú výbavu z hľadiska zabudovaných funkcií, USB hubu a webkamery. Vzhľadom na cenu hodnotíme tento monitor ako atraktívnu voľbu, ak vyžadujete od monitora niečo viac ako samotný displej.

Cena: 446 €

Zapožičal: Philips

Páči sa nám

  • kvalitný IPS panel
  • bohatá portová výbava
  • nadštandardná USB-C konektivita

Nepáči sa nám

  • webkamera nie je nastaviteľná

Technické parametre

ModelPhilips 326P1H
Veľkosť a typ panela31,5″, IPS, 2560 × 1440 px, 75 Hz
Minimálny a maximálny jas, odozva85,2 až 393,4 cd/m2, 8 ms
Pokrytie farebného priestoru99,7 % sRGB, 79,4 % Adobe RGB, 90,5 % DCI P3
Nastaviteľná výška, USB hubÁno, áno
Extra funkcieUSB-C hub, zabudovaná webkamera s mikrofónom, PowerSensor, LightSensor, adaptívna synchronizácia
Konektivita2× HDMI 1.4, DisplayPort 1.4, USB-C (DP1.4, 90 W napájanie), 4× USB 3.2, ethernet, 3,5 mm jack, DisplayPort výstup
Cena v dobe testovania446 €

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit