Úspešný seriál, na legálnom streame aj u nelegálnych sťahovačov.

Spoločnosť MUSO, ktorá monitoruje pirátske správanie na internete hovorí o 54 miliónoch stiahnutí 1. dielu hlavnej sezóny Game Of Thrones.

Premiérová časť sa tak dostala na vrchol tohto nežiaduceho rebríčka a to hovoríme o prvých 24 hodinách. Zaujímavosťou je, že len 10 % z celkového objemu prenesených dát premiérovej časti bolo stiahnutých cez torrent. Zvyšok vedú nelegálne streamingy a úložné služby.

Najviac prípadov takýchto prenosov pochádza z Indie, Číny a Spojených štátov. Milióny stiahnutí cez torrent dnes už nie sú tak v móde ako kedysi. Spoľahlivo ich tromfli služby na zdieľanie súborov. Používatelia im rozumejú viac ako torrentom a ich použitie je na pohľad jednoduchšie.

Pirátstvo cez webové stránky sa odhaduje ťažšie ako pri torrente. Štatistiky návštevnosti nie sú verejné, pokiaľ ich administrátori stránky sami nezverejnia.

Zaujímavosťou je, že oficiálne čísla podľa HBO sú o tretinu nižšie. Znamenalo by to, že pirátske sledovanie zatiaľ robí viac dátovej prevádzky ako riadne zaplatené sledovanie cez nejakú službu.

Zdroj: TorrentFreak

Prečítajte si aj:

TOP 10 filmy stiahnuté na internete

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.