Je potrebné mať Pixel 7 a novší model.

Pokiaľ používate smartfón Google Pixel, skontrolujte si, či sa už prihlási do 5G siete vášho operátora. Do redakcie nám prišiel čitateľský tip, ktorý tvrdí, že spoločne s decembrovou aktualizáciou (nie je to beta, ide o stabilnú verziu) prišla podpora pre 5G siete aj na Slovensku – minimálne pre tú od O2.

Nášmu čitateľovi Petrovi funguje na telefóne Pixel 8 Pro v O2 sieti aj 5G aj technológie VoLTE a VoWiFi. Platí to aj pre operátora Radosť.

Doplnené 19. 12.: V komentároch ste nám potvrdili, že prihlásenie do 5G siete funguje aj v sieťach Telekomu a Orangeu. Podpora pre 5G je k dispozícii iba pre Pixel 7 (Pro) a novšie generácie. V prípade Pixel 6 a starších modelov podpora pre 5G nefunguje.

Pixel 8 Pro: Prístup do 5G na SlovenskuZdroj: čitateľský tip
Pixel 8 Pro: Prístup do 5G na Slovensku

Funkčnosť Pixelov v 5G sieti potvrdil Telekom, do 5G sa prihlásia aj v Orangei

V redakcii nemáme k dispozícii telefóny Pixel, takže nevieme overiť, ako je to s podporou v 5G sieťach ostatných operátorov, resp. v prípade starších generácií smartfónov Pixel. Operátorov sme preto požiadali o vyjadrenie:

O2„Potvrdzujem, že sme v spolupráci so spoločnosťou Google boli schopní úspešne otestovať a nasadiť do Pixel zariadení s najnovšou verziou OS Android podporu pre VoLTE a 5G v našej O2 sieti.“

Telekom (DOPLNENÉ) – „Potvrdzujem, certifikovali sme najnovší softvér, takže po stiahnutí SW update bude 5G oficiálne fungovať a to na modeloch Pixel 7 (Pro) a Pixel 8 (Pro).“

Orange„Nakoľko zatiaľ dané zariadenia nemáme v ponuke, funkčnosť služby nevieme garantovať. Keď ich začneme predávať, tak tieto služby budú 100 % fungovať.“

DOPLNENÉ: V komentároch ste nám potvrdili, že Pixel 7 (Pro) a novšie telefóny sa prihlásia do 5G siete aj v Orangei.

4ka sa vyjadrila, že zatiaľ neotestovala, či funguje podpora pre jej 5G sieť alebo nie. Ani v komentároch ste nám zatiaľ nedali vedieť, ako je to v prípade tohto operátora.

Pokiaľ máte niektorý zo smartfónov Pixel, dajte nám vedieť v komentári pod článkom, či vám funguje prístup do 5G siete alebo nie. Rovnako prosím uveďte, ktorého operátora používate.

Zdroj: čitateľský tip

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit