Google s modelom Pixel 8a vsadí na hravé farebné prevedenia.

Spoločnosť Google sa už postupne pripravuje na veľkú konferenciu Google I / O 2024. Tá prebehne už o mesiac, konkrétne 14. mája 2024. V rámci tejto konferencie sa predstaví viacero nových produktov, pričom jedným z najviac očakávaných je smartfón Pixel 8a. Tento model bude cenovo dostupnejšou verziou série Pixel 8, pričom tento rok je špeciálne zaujímavý na našom trhu. Malo by ísť totiž o prvý model od Googlu, ktorý by prišiel oficiálnou distribúciou aj na slovenský a český trh.

Napätie ohľadom modelu Pixel 8a postupne stúpa a na internet stále pribúdajú nové informácie. Najnovšie sa tak môžeme pozrieť na rendery smartfónu, ktorý bude dostupný v niekoľkých atraktívnych farbách. Tie budú hravé a budú tak cieliť aj na mladších fanúšikov spoločnosti Google.

Pixel 8a na renderoch v hravých farbách

Čierne a biele prevedenia smartfónov sú už pomerne nudné. Ide o takú klasiku, na ktorú vsádzajú viaceré spoločnosti a ničím sa tak neodlišujú od konkurencie. Google však s modelom Pixel 8a má vsadiť na skutočne divokú kartu, keďže model bude dostupný aj v hravých, no zároveň elegantných farbách. Samozrejmosťou bude aj čierne a biele prevedenie, ktoré je klasikou.

Google Pixel 8aZdroj: androidheadlines.com
Google Pixel 8a

Novými farbami, ktoré zaujmú už na prvý pohľad, budú však zelená a modrá. Tie budú pomerne výrazné, pričom modrá bude odkazovať aj na už predstavené smartfóny zo série Pixel 8. Zelený model bude ale skutočne zaujímavým kúskom. Zelená je mentolová a zaujme ako mladého používateľa, tak aj ľudí, ktorí by radi siahli po netradičných farbách a odlíšili sa tak od ostatných.

Na dizajn smartfónu odkazovali aj viacerí leakeri, medzi ktorých sa zaradil aj Arsène Lupin. Tento leaker na sociálnej sieti X zdieľal snímku telefónu v čiernej farbe. Potvrdil tak dizajn modelu Pixel 8a, ktorý sa na internete objavil už viackrát. Predstavenie telefónu prebehne už 14. mája a vo výbave ponúkne napríklad čip Tensor G3, 8 GB RAM, 4500 mAh batériu či 27 W nabíjanie.

Zdroj: androidheadlines.com, androidauthority.com, X (@MysteryLupin)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.