Pripravovaný Pixel 8a na seba strháva veľkú vlnu pozornosti.

Modelový rad smartfónov od Googlu Pixel 8 zožal veľký úspech po predstavení takmer okamžite. Ceny týchto smartfónov však nie sú pre každého, a tak viacerí často čakajú na lacnejšiu verziu smartfónov. Tento rok ním bude model Pixel 8a, o ktorom sme mali možnosť počuť hneď v niekoľkých únikoch. Nedávno pritom Google spravil výraznú zmenu, stiahol z oficiálneho predaja model Pixel 6a. Tým uvoľnil miesto práve pre tohtoročnú generáciu, ktorej predstavenie je už za rohom.

S blížiacim sa predstavením sa znásobuje aj počet únikov informácií ohľadom výbavy smartfónu. Najnovšie sa tak dozvedáme o nabíjaní, ktoré by tento telefón mohol priniesť a zároveň by bolo žiadaným vylepšením oproti predchádzajúcej generácii. Rýchlejšie nabíjanie ako v sérii Pixel 8 však neočakávajte, no modely sa aspoň v tomto smere vyrovnajú.

Pixel 8a s 27 W nabíjaním vo výbave

Nabíjanie modelov zo série Pixel 8 je na úrovni 27 W. Výrobca pritom uvádza, že 50 % kapacity batérie dokážete nabiť už za 30 minút, čo v porovnaní s konkurenciou nie je príliš vysoká hodnota. Na druhú stranu však treba spomenúť, že menej vybavený model z radu Pixel 8a rovnako ponúkne rýchlejšie nabíjanie. Minuloročná generácia v podobe modelu Pixel 7a vsadila na 18 W nabíjanie, čo je na dnešné pomery podpriemerná hodnota. Tento rok by sa však aj s lacnejším modelom mohol Google posunúť na 27 W nabíjanie.

Vyplýva to z úniku známeho leakera, ktorý sa volá Yogesh Brar. Na svojom profile na sociálnej sieti X zverejnil špecifikácie modelu Pixel 8a, pričom poukázal najmä na nabíjanie. Okrem neho sa však očakáva, že telefón vsadí na 6,1 palcový FHD+ OLED displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou či čipset Tensor G3.

27 W nabíjanie by malo zabezpečiť rýchlejšie nabitie 4500 mAh batérie, ktorá bude vo výbave. Predstavenie telefónu má prebehnúť už v máji počas konferencie Google I / O 2024, pričom sa očakáva, že telefón bude dostupný oficiálne aj na českom či slovenskom trhu.

Zdroj: androidauthority.com, X (@heyitsyogesh)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.