Predstavenie smartfónu Google Pixel 8a prebehne už v máji.

Ani sme sa nenazdali a prvé mesiace roka 2024 sú už za nami. Počas nich stihlo na trh prísť niekoľko zaujímavých smartfónov napríklad v podobe série Samsung Galaxy S24, modelu HONOR Magic6 Pro či tiež séria Xiaomi 14 a Redmi Note 13. Nových telefónov je teda na trhu pomerne veľa, pričom aj apríl a máj budú mesiacmi, kedy veľké spoločnosti predstavia svoje novinky. O nový model sa má postarať aj Google, ktorý si na konferenciu zvolí práve máj.

Novým modelom z radov značky Google má byť Pixel 8a ako odľahčená verzia populárnych a prémiových telefónov z radu Pixel 8. Google sa už pomaly pripravuje na jeho predstavenie, a tak robí úpravy vo svojej ponuke telefónov. Odhalenie lacnejšieho Pixelu novej generácie je už za rohom, čo sa spája práve aj s upratovaním v ponuke.

Google Pixel 8a je už na ceste

V roku 2022 začala úplne nová éra smartfónov od spoločnosti Google, keď americký výrobca predstavil model Pixel 6a. Tento model mal značiť dostupné riešenie telefónov od Googlu, čo si získalo na trhu veľmi dobré ohlasy. O rok neskôr Google predstavil jeho nástupcu v podobe Pixel 7a, pričom oba modely sú stále v ponuke. Google stále drží oficiálny predaj dvoch generácií lacnejších telefónov ale čoskoro sa to má zmeniť.

Google Pixel 8a renderZdroj: OnLeaks×SmartPrix
Google Pixel 8a render

Najväčšou zmenou tohto týždňa má byť oficiálne ukončenie ponuky modelu Pixel 6a zo stránok Googlu. Spoločnosť k tomuto kroku prichádza pravdepodobne preto, aby uvoľnila priestor pre nový model, ktorý už o pár týždňov príde do ponuky. Ak by ste si teda v tomto bode chceli kúpiť starší Google Pixel 6a z roku 2022, museli by ste siahnuť po iných predajcoch. Google už ho totiž neponúka.

Predstavenie aj na Slovensku

Už počas konferencie Google I/O 2024, ktorá prebehne 12. mája má spoločnosť predstaviť model Pixel 8a, ktorý zaplní miesto po staršom zariadení. Špecifikácie tohto telefónu sa pomaly rysujú aj vďaka únikom či certifikáciám. Stiahnutím modelu Pixel 6a z predaja však Google môže začať aj s propagáciou príchodu modelu Pixel 8a a zverejniť oficiálne upútavky.

Medzi posledné úniky sa však dostala aj informácia, že Google plánuje rozšíriť svoje pole pôsobenia s modelmi z radu Pixel. Práve Pixel 8a má byť prvým modelom, ktorý bude dostupný aj v krajinách ako je Slovensko či Česká republika. Google tak môže posunúť svoju obľúbenosť medzi používateľmi na ďalšiu úroveň, ak sa teda potvrdí, že ponúkne oficiálnu distribúciu aj v našej krajine.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.