Čerešničkou na torte bude nová rozšírená oficiálna dostupnosť.

Google smartfón Pixel iba pomaly rozširuje dostupnosť, ktorá je strategicky rozložená na najväčších trhoch sveta. Záujemcovia o Pixel telefóny sa musia vo veľa krajinách spoliehať na tzv. šedý dovoz, avšak zdá sa, že s blížiacim sa predstavením modelu Pixel 8a sa veľa vecí zmení aj pre slovenských fanúšikov telefónov spoločnosti Google. Iba nedávno sa objavili aj správy o nie príliš priaznivej cenovke telefónu Pixel 8a, ktorá by mala byť vyššia ako pri modeli Pixel 7a. Na jej potvrdenie však bude pravdepodobne potrebné čakať až do vývojárskej konferencie Google I/O, ktorá sa bude konať 14. mája 2024.

Google Pixel 7a renderZdroj: MySmartPrice
Google Pixel 7a render

Ak sa však ešte bližšie pozrieme na zvýšenie ceny Pixelu 8a, tak je prirodzené očakávať aj primerané zlepšenie technických parametrov, ktoré by vyššiu cenovku vedeli obhájiť. Za prvé takéto zlepšenie je možné považovať aj 120 Hz displej, ktorý bude vôbec po prvýkrát použitý pri modeli “Pixel a”. Okrem toho ďalší zdroj potvrdzuje, že aj v Pixel 8a sa objaví vlastná čipová sada spoločnosti Google s označením Tensor G3, ktorá sa nachádza aj v modeloch Pixel 8 a Pixel 8 Pro.

Pixel 8a sa bude svojím dizajnom podobať na vybavenejších súrodencov, dostane displej s maximálnym jasom na úrovni 1400 nitov (HDR), podporu výstupu na externý monitor a fotoaparáty z modelu Pixel 7a, čo je rozhodne dobrá správa, pretože ide o jeden z najlepšie fotiacich telefónov na trhu.

Google Pixel 8 Pro oficiálneZdroj: GSMArena
Google Pixel 8 Pro

Model Pixel 8a zaujme aj svojou rozšírenou dostupnosťou. Tá sa rozšíri z 21 krajín o ďalších 10. Medzi novými krajinami s oficiálnou dostupnosť modelu Pixel 8a teraz nebude chýbať Česko, Estónsko, Fínsko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Poľsko, Rumunsko, Slovinsko a Slovensko, čo sa zdá byť najväčším prekvapením a lákadlom tohto telefónu.

Očakáva sa, že Pixel 8a v základnej konfigurácii so 128 GB úložiskom bude stáť až 570 eur. Verzia s väčšou kapacitou interného úložiska by mohla byť ešte drahšia. Je možné, že 256 GB verzia bude stáť približne 630 eur. Je tak vidieť, že cena pripravovaného Pixel 8a je mimoriadne odvážna, nakoľko priama konkurencia sa stále drží na hranici 500 eur. Dokonca aj taký Pixel 8 je možné kúpiť už od 560 eur.

Google Pixel 8a renderZdroj: OnLeaks×SmartPrix
Google Pixel 8a render

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.