Skladací telefón od spoločnosti Google príde čo nevidieť.

Skladacie telefóny sa tešia čoraz väčšej popularite. Zatiaľ sa však zdá, že spoločnosť Samsung v tejto oblasti nemá na globálnom trhu konkurenciu. Predpokladáme, že sa to nezmení ani po uvedení nového skladacieho telefónu spoločnosti Google. Na druhej strane vieme, že Pixel Fold nie je prvým skladacím zariadením spoločnosti, ktoré sa malo dostať na trh. Predošlé pokusy uviesť skladačku boli však v podaní Googlu neúspešné.

Google sa v sérii riadených únikov vždy rád podelí so svojimi plánmi aj niekoľko mesiacov dopredu. V prípade Pixel Fold je to o niečom inom. V súčasnosti ide o jeden z najtajnejších projektov spoločnosti Google vôbec. Na základe dostupných informácií sa však dozvedáme, že skladacia novinka Pixel Fold by sa mala spolu s tabletom Pixel na trhu objaviť v máji 2023

To zároveň znamená, že obidve tieto zariadenia by mali byť predstavené počas vývojárskej konferencie Google I/O, keďže aj táto udalosť sa tradične koná v máji. Je málo pravdepodobné, že by Google v jeden mesiac usporiadal dve významné konferencie. 

Skladacia novinka od Google bude dostupná v dvoch farebných verziách Chalk (biela) a Obsidian (čierna). Obidve tieto verzie sa dostali na verejnosť aj v 3D renderoch, avšak nový únik nespomína žiadne technické parametre. Vieme však, že technická výbava bude na úrovni “klasického” vlajkového Pixelu. Okrem toho aj dizajn je taktiež inšpirovaný aktuálnymi Pixel 7 a 7 Pro.

Zverejnená bola aj cena skladačky Pixel Fold. Tá je podľa zdroja 1799 dolárov, čiže v Európe by sa tento telefón mohol pokojne predávať za cenu, ktorá by atakovala hranicu 2000 eur. Nechajme sa však prekvapiť, akú cenovú politiku zvolí Google v prípade modelu Pixel Fold. 

Pre spoločnosť to bude nesmierne dôležité, pretože v čase uvedenia tohto modelu bude mať konkurenčný Galaxy Z Fold4 určite lepšiu cenu, keďže v lete budúceho roka už budeme očakávať príchod ďalšej generácie skladacích telefónov Galaxy Z Fold5 a Z Flip5.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.