Tá by sa mala pohybovať na úrovni 1400 dolárov.

Pokým sa skoršie správy pohrávali s názvom Pixel Fold, tie novšie tvrdia, že skladací telefón od Google sa bude volať Pixel Notepad. Pred časom sa objavilo aj niekoľko správ, ktoré tvrdili, že Google tento smartfón nevydá. Teraz to vyzerá tak, že sa ho nakoniec predsalen dočkáme. Portál GSMArena tvrdí, že tohto zariadenia sa dočkáme najneskôr koncom tohto roka. 

Vyzerá to však tak, že Google sa nesústredí iba na technické parametre a softvér, pretože cena pripravovaného skladacieho zariadenia bude údajne “iba” 1 400 dolárov. Táto cena je v porovnaní s Galaxy Z Fold3 o 400 dolárov nižšia. Je však možné, že pokiaľ sa Pixel Notepad dostane aj na náš trh, tak očakávame, že cena tohto zariadenia bude o niečo vyššia ako spomínaných 1400 dolárov.

Už skôr sme informovali aj o dizajne skladacieho smartfónu od Google, ktorý by mal mať bližšie k zaujímavému skladaciemu smartfónu Oppo Find N než Galaxy Z Fold3. V konečnom dôsledku to bude znamenať, že Pixel Notepad perfektne padne do ruky, pretože bude kompaktnejší.

OPPO Find NZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
OPPO Find N a jeho 7,1-palcový displej

Pozriem sa teraz na očakávané technické parametre. Pixel Notepad bude mať vo svojej výbave čip Google Tensor, ktorý sa objavil už v sérii Pixel 6. Kompromis sa údajne udeje pri výbave fotoaparátov, ktoré by nemali byť na tak vysokej úrovni, ako v prípade série Pixel 6.

Hlavný fotoaparát má byť osadený 12,2 Mpx senzorom IMX363, ktorý sa osvedčil už pri zástupcoch sérií Pixel 2 až 5. Senzor zo série Pixel 6 s rozlíšením 50 Mpx sa údajne nepoužije kvôli jeho väčším rozmerom. 

Vo výbave fotoaparátov nebude chýbať 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát so senzorom IMX386 a dva 8 Mpx senzory IMX355 pre selfie fotoaparáty.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.