Chutná pizza v priebehu pár minút.
V redakcii sme mali možnosť vyskúšať pizza pec Witt ETNA Rotante, ktorú používajú aj v reštaurácii Da Andrea „U Taliana“.
Pec má rozmery 663 × 761 × 436 mm a využíva štyri skladacie hliníkové nohy s gumeným dnom. Pec funguje na plyn. Je teda potrebné pripojiť k nej plynovú bombu.
ETNA Rotante využíva hlavný horák v tvare U pre rovnomerné rozloženie tepla a obsahuje aj prídavný horák pod otočným pizza kameňom, ktorý zabezpečuje jeho stabilné nahriatie a udržanie optimálnej teploty.
Pec sa predhreje na teplotu 500 °C za 15 minút. Intenzitu horákov je možné nastaviť pomocou dvoch samostatných ovládacích prvkov.
Pizza do 90 sekúnd
Veľkou výhodou pece je otočný kameň. Vďaka nemu je možné dosiahnuť rovnomerné a perfektne chrumkavé okraje pizze. Platilo to pre všetky pizze, ktoré sme v rámci testovania pripravili. Príprava pizze v rozohriatej peci trvá približne dve minúty, s dostatkom skúseností ju upečiete aj do 90 sekúnd.
Witt ETNA Rotante umožňuje piecť pizze do priemeru až 40,5 cm. Súčasťou výbavy sú dve lopatky na vkladanie (väčšia lopatka) a vyberanie pizze (menšia lopatka) a kefka na čistenie kameňa v peci.
S pizza pecou typu Witt ETNA Rotante sme sa stretli prvýkrát. V minulosti sme už síce pizza pec v redakcii mali, model SAGE SPZ820BSS, avšak to je úplne iná kategória. Pečenie pizze sme začali prípravou cesta, následne sme pridali ingrediencie.
V rámci pečenia prvej pizze sme trochu experimentovali. Optimalizovali sme nastavenie pece, hrúbku cesta, množstvo ingrediencií a získavali sme skúsenosti. Zvyšné pizze boli vďaka tomu perfektné a môžeme povedať, že šlo o najlepšie pizze, ktoré sme si doma pripravili.
Cena: 799 eur
Zapožičal: Witt
Prečítajte si aj: