PlankPad je šikovné zariadenie, ktoré vie premeniť zdraviu prospešné „plankovanie“ na skutočnú zábavu.

Na populárnom crowdfundingovom portáli Kickstarter sa objavil zaujímavý nový produkt, ktorý spája príjemné s užitočným. Nápomocný by mohol byť napríklad pre beznádejne sa snažiacich rodičov v snahe dostať svoje malé ratolesti preč od herných konzol a donútiť ich aspoň k nejakému pohybu. Jeho podstatou je prepojenie cvičebnej dosky určenej na „planking“ s aplikáciou, ktorá prostredníctvom šestice hier podporuje a motivuje používateľa v zotrvaní v zdravej horizontálnej polohe.

Princíp je pomerne jednoduchý. Na špeciálne upravenú drevenú dosku s protišmykovým povrchom položíte váš smartfón či tablet, stiahnete si aplikáciu PlankPad, prejdete úvodnou synchronizáciou a zábava sa môže začať. Každá z hier, ktoré sú na výber, je ovládaná jednoduchými pohybmi dosky doprava či doľava. Aplikácia v spolupráci s gyroskopom vášho mobilného zariadenia sa postará o to, aby ste v zdravej polohe vydržali čo najdlhšie a koriguje vaše pohyby prekonávaním rôznych nástrah v hre želaným smerom. Aplikácia je dostupná pre iOS aj Android a jej tvorcovia sľubujú do budúcna rozšírenie o ďalšie herné tituly.

Vďaka súmernému posilňovaniu krčných, ramenných, hrudných, chrbtových i brušných svalov prináša planking rad výhod. Okrem potlačenia bolestí chrbta posilňuje metabolizmus, pomáha organizmu efektívnejšie spalovať tuky, zlepšuje koordinačné schopnosti i správne držanie tela a v neposlednom rade rastom svalov prispieva k atraktívnejšiemu vzhľadu cvičenca. Tvorcovia novinku testovali na viac ako 100 dobrovoľníkoch, pričom zaznamenali takmer 50% nárast výdrže v plankovej pozícii oproti bežnému cvičeniu, ktorému absentuje motivačný faktor vo forme hry.

Pokiaľ by vás plankovanie napriek hrám dokázalo nudiť, máte na výber aj iné možnosti. Prvou je balansovanie na PlankPade v stoji, ktorému sa môžete venovať ak si spárujete svoj iPhone cez Apple TV, respektíve Android smartfón s Chromecastom. Ďalším bonusom môže byť tzv. „multi– planker“ mód, ktorý vám umožní hrať sa spolu so svojou rodinou či priateľmi. Už v tejto chvíli je jasné, že projekt PlankPad bude úspešný. Stanovený cieľ na úrovni 11 741 dolárov bol totiž už mnohonásobne prekročený a aktuálne podporovatelia vyzbierali viac ako 100 tisíc dolárov. Cena zaujímavej novinky je len 66 dolárov a prví majitelia sa na ňu môžu tešiť už vo februári budúceho roka.

Zdroj: Kickstarter

 

Mohlo by vás zaujímať:

Ako na to: Aplikácia Samsung Health vás bude za každú aktivitu odmeňovať

 

 

Značky: