Čínski predajcovia takmer okamžite zareagovali na novinku od spoločnosti Apple

Ako už určite viete, nový iPhone X nedisponuje snímačom odtlačkov prstov, ale novým biometrickým rozpoznávaním používateľa – Face ID. Ide o rozpoznávanie tváre používateľa, ktoré funguje na princípe jej 3D skenu. Na túto novinku je množstvo kritických ohlasov z pohľadu funkčnosti, ale aj bezpečnosti. Potencionálni používatelia majú strach z toho, že na nich niekto vo chvíľke nepozornosti nasmeruje ich iPhone X a ten sa ihneď odomkne.

Toto tvrdenie je, samozrejme, hlúposť. Ak chcete nový iPhone X odblokovať, musíte sa naňho pozrieť, resp. nadviazať očný kontakt. A keď vás už niekto donúti pozrieť sa naňho a odblokovať ho, tak vás donúti aj priložiť prst na snímač. V takejto situácii je úplne jedno, aký druh zabezpečenia používate.

Čínskym predajcom to však nevadí..

Na túto tému ihneď zareagovali ziskuchtiví čínski predajcovia a začali ponúkať bezpečnostné masky (obyčajné kukly), ktoré zabránia nechcenému odblokovaniu tohoto zariadenia. To napr. počas spánku, ak by vám kamarát alebo žiarlivá priateľka chcela nahliadnuť do telefónu a pod. V ponuke sú rôzne farby, ale aj „luxusné prevedenia“, ktoré nezakrývajú celú tvár. Nuž, čínski predajcovia majú buď chabý zmysel pre humor alebo „extra premyslený marketing“. Dodajme, že väčšiu hlúposť sme už dlho nevideli 🙂 .

Automaticky preložený text s Google Translate

Zdroj: theverge.com

Mohlo by vás zaujímať:

Apple vysvetľuje: Počas predstavenia iPhonu X nezlyhalo rozpoznanie tváre Face ID, ale ľudský faktor

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE