S existenciou kryptomien prichádzajú neustále nové možnosti zárobku a občas idú ruka v ruke s rôznymi podvodmi. Práve, kvôli obavám z podvodov ICO firmám zakázala aj Južná Kórea.

Čo vlastne ICO je? Initial Coin Offering, v preklade prvotná ponuka mincí, sú vo svojej podstate neregulované finančné prostriedky investované do začínajúcich kryptomien s cieľom rýchleho zisku. Dnes viete napríklad nakúpiť nové mince z nejakej kryptomeny za pár centov, zatiaľ čo o pár mesiacov môže mať jedna minca hodnotu desiatok až stoviek eur, ako je tomu napríklad v prípade Etherea. Môže sa však stať, že aj o svoje peniaze prídete, keď investujete do nesprávnej meny.

Spoločnosti po celom svete v tomto roku tak vďaka ICO získali takmer dve miliardy dolárov, ktoré využili na financovanie svojich produktov. Problémom však naďalej zostava, že trh s ICO je absolútne neregulovaný a môže tak jednoducho dôjsť k oklamaniu investorov v spoločnostiach.

Nedávno následkom toho regulačné úrady v USA, Singapure a ďalších krajinách varovali firmy, že nákupom ICO môžu porušovať rôzne zákony. V niektorých krajinách je ICO pre firmy už dokonca úplne zakázane. Prvotne to bola Čína a v týchto dňoch sa k nej pridala aj Južná Kórea.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Bitcoin a jeho Genezis: dôvod, prečo svet nikdy nezistí, kto je Satoši Nakamoto

Značky: