Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Objavte s jedným lístkom viac ako 40-tisíc destinácií v 33 krajinách Európy a neobmedzene cestujte vlakmi a autobusmi železničných spoločností či niektorými lodnými linkami za skvelé ceny. Navyše od 20. februára so zľavou 15 % z aktuálnych cien.

Európa pohodlne s jedným lístkom

Najväčšou výhodou sieťových lístkov Interrail je sloboda, ktorú prinášajú cestujúcim. V jednej transakcii si zakúpite lístok na celú cestu a môžete neobmedzene cestovať vlakmi a autobusmi v 33 krajinách Európy (Global Pass) alebo v jednej zvolenej krajine (One Country Pass). Vyberte si dĺžku a typ lístka, ktorý vám najviac vyhovuje, a cestujte kamkoľvek a kedykoľvek chcete. Cestujte s ľubovoľným počtom integrovaných dopravcov, pričom nemusíte lúštiť ich jednotlivé stránky, boriť sa s jazykom, cenami a podobne.

Výhodne s fixnou cenou

Suma za sieťový lístok Interrail je výhodnejšia a pohodlnejšia ako kúpa samostatných lístkov u rôznych dopravcov naprieč Európou. Ceny lístkov u zahraničných dopravcov sa totiž menia podobne ako pri leteckých spoločnostiach. A len lístok za jednu cestu sa pohybuje vo výške desiatok až stoviek eur, pričom jeho cena sa zvyšuje k blížiacemu sa termínu odchodu vybraného vlaku.

Pri Interrail je cena lístka fixná počas celého roka (mimo špeciálnych zliav ako je aktuálnych 15 %) a ušetríte oproti kúpe samostatných lístkov u rôznych dopravcov. Jediné, čo musí cestujúci urobiť je zakúpiť si prípadné rezervácie na konkrétne vlaky pokiaľ sú povinné alebo ak chce mať istotu miesta vo vlaku. Upozorňujeme, že na určité vlaky môžu dopravcovia k cestovnému lístku Interrail vyberať aj rôzne príplatky. Presné informácie nájdete na webe jednotlivých dopravcov.

Každým rokom v Európe obľúbenejšie

Počet všetkých cestujúcich, ktorí využívajú lístky Interrail / Eurail každý rok stúpa. V roku 2023 s týmito ponukami cestovalo viac ako 784-tisíc cestujúcich, zatiaľ čo v roku 2022 to bolo o niečo menej ako 710-tisíc cestujúcich. Čísla zásadne vzrástli aj oproti predpandemickému roku 2019, keď s Interrail / Eurail cestovalo len okolo 380-tísíc cestujúcich. Lístky Interrail / Eurail využívajú najmä mladí ľudia od 12 do 27 rokov. Počas posledných troch rokov to bolo okolo 65 %. Lístky najčastejšie využívajú Nemci, potom nasledujú Švajčiari a na tretej priečke sú obyvatelia Veľkej Británie. Štatistiky zahŕňajú aj predaje z projektu DiscoverEU z dielne Európskej únie na podporu cestovania mladých ľudí.

Od dnes o 15 % lacnejšie

Aktuálna 15 % zľava platí pre sieťové lístky Eurail / Interrail a Global Pass a vybrané One Country Pass pre prvú aj druhú vozňovú triedu. Pre ponuku sieťových lístkov Interrail zvýhodnenie platí do utorka 5. marca a pre sieťové lístky Eurail až do utorka 12. marca. Stačí si na mape vybrať vysnívané destinácie a zbaliť kufre.

Najpopulárnejší lístok Interrail Global Pass do 2. triedy na 5 dní počas jedného mesiaca pre dospelého cestujúceho (od 28 rokov) stojí bežne počas roka 318 eur. S promo zľavou 15 % to však vychádza na 271 €. V 1. triede najpopulárnejší lístok na 4 dni v jednom mesiaci pre dospelého stojí 359 eur. S promo zľavou 15 % to v tomto prípade vychádza na 306 €.

Ako si kúpiť Interrail?

  • V pokladnici ZSSK s Komplexným vybavením cestujúcich (KVC).
  • Online na stránke ZSSK, ktorá je presmerovaná priamo na Interrail.
  • Cez aplikáciu Rail Planner (pre Android aj iPhone).

Ďalšie dôležité informácie:

Ak vás zaujímajú aj ďalšie lákavé ponuky, ZSSK prináša napríklad priame víkendové spojenie do Álp, vďaka čomu môžete zažiť čaro rakúskych veľhôr. Na leto ZSSK opäť pripravuje obľúbené letné vlaky do poľských prihraničných destinácií v oblastí Tatier, Pienin a Polonín a taktiež letné vlaky po Slovensku. Navyše už po štvrtýkrát bude premávať aj letný vlak z Bratislavy do chorvátskeho Splitu, a to od 3. mája do 4. októbra 2024. Lístky sú k dispozícii už teraz na stránke www.zssk.sk/split/.

Ak radi cestujete po Slovensku, vyberte si z ponuky ZSSK na portáli #vlakomnavylet. Preskúmajte čarokrásne zákutia, od majestátnych Tatier až po malebné dedinky. Objavte bohatú históriu a kultúru, navštívte hrady, múzeá a galérie. Vychutnajte si jedinečné prírodné krásy, tajomné jaskyne, priezračné jazerá a scenérie, ktoré berú dych. Pridajte sa k #vlakomnavylet a zažite nezabudnuteľné dobrodružstvo.

Značky: