Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pokiaľ už teraz premýšľate, ako zhodiť kilá nabrané počas sviatočného hodovania, máme pre vás pár tipov. Spríjemnia vám beh aj chôdzu, uľahčia zdravé varenie a dodajú vám kompletné informácie, ako na tom ste.

Veľkým trendom sú dnes tzv. inteligentné váhy – ako nutričné, tak osobné. „Okrem toho, že takéto osobné váhy dokážu monitorovať vašu hmotnosť, BMI, množstvo telesného tuku, vody v tele či svalovej hmoty, môžete ich prepojiť aj so svojím smartfónom, tabletom alebo PC. Môžete tak detailne sledovať nielen vývoj svojej hmotnosti, ale aj ďalších parametrov. V špeciálnej aplikácii sa potom zhromažďujú všetky informácie, ktoré sa týkajú vášho zdravia. Inteligencia váhy navyše spočíva aj v tom, že dokáže rozoznať až 8 či 16 rôznych osôb,“ popisuje Iva Pavlousková. Oproti tomu inteligentné nutričné ​​váhy dokážu zobraziť nutričné ​​zloženie vážených potravín, môžete ich prepojiť s mobilom či tabletom a vďaka tomu budete mať k dispozícii aj históriu váženia.

K vyšším športovým výkonom vás zase motivujú športové náramky či hodinky, prípadne počúvanie obľúbenej hudby. Pri novom zdravšom životnom štýle oceníte aj smoothie mixér alebo odšťavovač.  

Produktové tipy: 

Športové hodinky a náramky 

Ultimátne športové hodinky Apple Watch Series 3

Skvele vyzerajúce hodinky so zabudovanou GPS a výškomerom budú starostlivo merať všetky vaše aktivity. Všetky dôležité údaje (vzdialenosť, trasu i rýchlosť) zaznamenajú a spolu s hudbou z Apple Music vytvoria ideálne podmienky pre maximálne efektívny tréning. Sledujú tiež váš srdcový tep v priebehu celého dňa. Bez akéhokoľvek puzdra sú vodeodolné až do 50 metrov, využiť ich teda môžete aj pri plávaní. S hodinkami budete stále na príjme a batéria vydrží až 18 hodín. K dostaniu sú s pohodlným remienkom v niekoľkých farebných odtieňoch. Cena je od 369 €. 

Fitness náramok Fitbit Charge 2

Okrem merania krokov, vzdialeností, tepu, spánku, aktívnych minút alebo spálených kalórií ponúkajú aj režim automatického monitorovania tréningu. Oceníte aj šikovný budík, notifikáciu hovorov a SMS a prepojenie so systémami Android, iOS a Windows Phone. Batéria vydrží na jedno nabitie až 5 dní a náramok je k dostaniu v rôznych farbách. Cena je od 159 €. 

Športové slúchadlá 

Športové slúchadlá Koss KSC/32

Sú navrhnuté špeciálne pre využitie pri zvýšenej fyzickej námahe. Vďaka oblúkovému dizajnu bezpečne držia na uchu, praktická je aj odolnosť voči potu. V balení nájdete tri rôzne veľkosti výmenných špuntov. Ponúkajú rozsah 15-20 000 Hz, citlivosť 104 dB/mW a impedanciu 16 ohmov. V ponuke v rôznych farbách za cenu 10,99 €.

Bezdrôtové športové slúchadlá s pripojením cez Bluetooth Sony MDR-XB50BSB

Výkonný zvuk technológie EXTRA BASS™ vám dodá energiu ku každej činnosti. Odolné prevedenie s ochranou IPX4 vás podporí hudbou aj počas slabého dažďa. Vyznačujú sa robustnou, odolnou konštrukciou vhodnou aj pre náročné tréningy a cvičenia. Univerzálnosť potom zdôrazňuje mikrofón, s pomocou ktorého môžete vybavovať hovory aj počas tréningu. Hrať vydrží 8,5 hodín, nabíja sa 2,5 hodiny. Cena je 65,99 €. 

Smoothie mixéry 

Smoothie nutri mixér Sencor SNB 4301RD

Mixér má 6 ostrých nožov vyrobených z nerezovej ocele a pokrytých vrstvou titánu, ktorá zachováva potrebné vitamíny, enzýmy a obmedzuje oxidáciu rozmixovaných potravín. K mixovaniu poslúžia 2 fľaše z odolného Tritanu s objemom 0,8 a 1 liter, ktoré je možné vďaka praktickým viečkam použiť aj ako fľašu na pitie. Zvládne až 20 tis. otáčok za minútu. Cena je 59,90 €.

Multifukčný mixér ETA Vital Blend Digi – vhodný pre studené i horúce pokrmy

Vďaka nadštandardne vysokým otáčkam (až 30 000 za minútu) a maximálnemu príkonu 1 800 W rozmixuje dohladka aj tak tvrdé suroviny, ako je červená repa alebo arašidy – a to v priebehu niekoľkých sekúnd. Vysoké množstvo otáčok navyše zaručuje, že vaše telo lepšie absorbuje vlákninu, chlorofyl, minerály a antioxidanty. Je tak ideálnym pomocníkom aj pre priaznivcov raw stravy. Medzi jeho prednosti patrí 6 prednastavených programov, nerezový nôž BlendeX s vrúbkovaným ostrím, nádoba s objemom 2,5 litra z Tritanu, veko s odnímateľnou krytkou, vtláčadlo a funkcia Pulse. V balení nájdete aj knihu s receptami zdRAWě? hRAWě. Cena je 259 €. 

Ďalší pomocníci 

Inteligentná osobná váha GARMIN Index

Na veľkom prehľadnom displeji uvidíte komplexnú analýzu zloženia svojho tela (pomer svalovej hmoty a tukov, hmotnosť kostí, množstvo vody v tele). Do internej pamäte prístroja je možné uložiť až 16 rôznych užívateľských profilov (vek, výšku, pohlavie). Cez Bluetooth, Wi-Fi alebo ANT + ju prepojíte so svojím smartfónom, tabletom alebo počítačom a s tréningovým denníkom Garmin Connect alebo Garmin Connect Mobile. V ponuke je v čiernej a bielej farbe za 171,49 €. 

Novinka: Inteligentná  nutričná ​​váha ETA Nutri Vital 0790 90000 – v predaji od konca decembra

V kombinácii s unikátnou smart aplikáciou ETA VITAL pomáha sledovať a zaznamenávať nutričnú hodnotu vášho jedálnička. Aplikácia má zoznam nutričných hodnôt pre viac ako 470 položiek potravín. Váhu s mobilom či tabletom prepojíte cez Bluetooth. Váha zvládne zvážiť až 5 kg surovín s minimálnou odchýlkou ​​1 gram. Samozrejme nechýbajú základné funkcie nulovania a dovažovania a možnosť merania v rôznych jednotkách. Váha funguje s 2 ks batérií typu CR2032, ktoré sú súčasťou balenia. Cena je 30 €.

Odšťavovač Catler JE 4010

Výkonný 1200W motor a kvalitné nerezové sito zaistia maximálnu výťažnosť a prípravu tej najkvalitnejšej čerstvej šťavy počas niekoľkých sekúnd z akéhokoľvek ovocia alebo zeleniny. Vďaka veľkému, 84 mm širokému plniacemu otvoru je možné vkladať celé jablká alebo pomaranče. Na čelnej strane je praktický LCD displej, ktorý ukazuje aktuálne zvolenú rýchlosť a režim. Ponúka päť rýchlostí odšťavovania pre rôzne druhy ovocia a zeleniny. Objem nádoby na šťavu je 1,2 l a nádoby na zvyšok dužiny 3 l. Cena je 169,99 €.

Značky: