Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenský predajca elektroniky Datart štartuje v pondelok 11. júla letné výpredaje, ktoré budú trvať dva týždne – teda do 24. júla. Zníženú cenu bude mať viac ako 3 000 produktov naprieč celým sortimentom. Zľavy od 15 až do 40 % vypočítala spoločnosť z cien aktuálnych na konci júna.

Vo výpredajoch budú najpočetnejšie zastúpené minuloročné modely televízorov a veľké domáce spotrebiče ako práčky, chladničky, umývačky či sušičky. Ide o objemné spotrebiče, ktoré zaberajú najviac miesta v sklade a ktoré budú v absolútnej hodnote zľavnené najviac. „Vo svojich skladoch chceme uvoľniť miesto pre nový tovar, preto najviac zlacňujeme objemné spotrebiče. Všetky zľavy sme navyše vypočítali z cien aktuálnych na konci júna, nie z historických alebo odporúčaných cien,“ vysvetľuje Iva Pavlousková z Datartu.

Zľavy a rôzne akcie možno v obchodoch nájsť po celý rok, no najvýraznejšie sú dvakrát ročne – po Vianociach a počas letných prázdnin. Veľa zákazníkov si preto kúpu, najmä drahších spotrebičov, odkladá práve na toto obdobie. „V minulom roku mali počas letných výpredajov najväčší úspech chladničky a televízory, no nezaostávali ani mobilné telefóny, notebooky a tablety. Tie si za peniaze za vysvedčenie kupovali najmä študenti. Samozrejme, vo väčšom množstve sa predávali aj ventilátory a dámske epilátory,“ zhodnotila I. Pavlousková.

Výpredaje sa týkajú všetkých kamenných predajní aj e-shopu. Datart už niekoľko rokov presadzuje politiku rovnakých cien v rámci oboch svojich predajných kanálov. Zľavnené spotrebiče budú ešte dostupnejšie, a to vďaka predaju na splátky, ktorý bude možný so zvýhodnenými podmienkami.

Značky: