Počasie s mapami Windy prinášajú novinku v podobe teplotných máp.

Doteraz služba zobrazovala vrstvu s teplotami na jednotlivých územiach. Išlo o detailne vykreslenú službu, ktorá pomohla nielen v rámci veľkých aglomerácií, ale aj menších miest. Teraz pribudla novinka s názvom City Heatmaps, ktorá zobrazuje teplotné mapy na rôznych územiach. Je aplikovaná s farebným odlíšením v závislosti na teplote. Rozdielom je, že získate prehľadný pohľad na teplotu konkrétnych územných celkov.

Ide o jednu z najinovatívnejších služieb o počasí, ktorú využívajú nielen bežní ľudia, ale aj profesionáli. Na sledovanie počasia sú naviazané mnohé aspekty nášho života. Aj preto sa tieto služby doslova predháňajú v nových funkciách. V minulosti sme upozornili aj na počasie od Microsoftu a takisto aj od Googlu. Obe firmy sa snažia vytvoriť čo najlepšie predpovede. Tie sú vznikajú kumulovaním viacerých modelov a vlastných analýz a postupov.

windy city heatmaps počasieZdroj: Windy.com

Inak tomu nie je ani v prípade služby v Windy.com. S teplotnými mapami vstupuje na neprebádané územie v rámci rastúceho počtu funkcií pre bežných používateľov. Ide o špecializovanú vrstvu, ktorá je zatiaľ podporovaná len v niektorých mestách sveta. Sú ich desiatky a medzi nimi nechýba Praha alebo Bratislava. Iné mestá v rámci týchto štátov zatiaľ nie sú pokryté, avšak službou pokryté sú mnohé ďalšie svetové mestá.

Zobrazenie vrstvy s teplotnými mapami aktivujete prostredníctvom tlačidla City Heatmaps. Na zobrazenie teplôt v rámci miest použijete tlačidlo Teplota. Tu je pokrytie výrazne lepšie a informáciu o teplote nájdete pre veľké množstvo menších miest. Veľmi dobre pokryté je aj Slovensko.

Zdroj: Windy.com, vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.