Značka Zalman vyrába chladiace systémy, počítačové periférie alebo zdroje, ale taktiež počítačové skrine. Medzi obľúbené patrí Z9 Neo Plus, skriňa, ktorá si získala mnoho fanúšikov vďaka modernému vzhľadu a štýlovému dizajnu, ale predovšetkým širokým rozsahom funkcií. 

Z9 Neo Plus patrí do kategórie Midi Tower a je určená pre základné dosky ATX, Micro-ATX a Mini-ATX. Súčasťou skrine je aj účinný systém chladenia. Súčasťou dodávky je päť  12 mm ventilátorov, tri z nich majú modré LED podsvietenie. Premyslený prístup pri navrhovaní tejto skrine potvrdzuje aj inštalácia dvoch prachových filtrov. Prvý je nainštalovaný na prednom paneli, druhý filter potom pod priestorom pre zdroj.

Skriňa umožňuje taktiež inštaláciu vodného chladenia. V hornej časti je priestor pre veľký zásobník vody, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou tohto spôsobu chladenia. Skriňa je vhodná na inštaláciu grafických kariet s rozmerom až 400 mm. Systémy pre chladenie procesoru potom môžu mať výšku až 160 mm.

 

Ľahko dostupné porty sú ďalšou prednosťou tejto skrine. Zalman Z9 Neo Plus je na prednom paneli vybavená štyrmi portami USB: dva štandardné porty USB 2.0 a dva rýchle, moderné porty USB 3.0. Vedľa portov USB je umiestnený vstup pre mikrofón a výstup pre slúchadlá.

Vo vnútri skrine je priestor pre dva pevné disky formátu 3,5″ a 2,5″ a ďalej priestor pre zariadenia formátov 5,25″, 3,5″ a 2,5″. Účinný systém vedenia káblov je v prípade použitia väčšieho množstva pevných diskov a ďalších zariadení nutnosťou. Špeciálne gumové vedenie pomáha ukryť káble a zaistiť ničím nerušený vonkajší pohľad na túto skriňu.

Vyššie zmienený atraktívny dizajn skrine (podsvietené ventilátory, vedenie káblov) završuje bočný priehľadný panel. Akrylátové dymové sklo dodáva skrini štýlový vzhľad a súčasne umožňuje nahliadnuť do vnútra skrine a ukázať, aké komponenty obsahuje.

Zalman Z9 Neo Plus je predávaný prostredníctvom internetových obchodov a vybraných predajcov. Doporučená koncová cena vrátane DPH je 64 EUR.

Značky: