Nový zabijak vlakových lodí je tu.

Taký bol svojho času aj POCO F1, ktorého sa predalo 1,64 mil. kusov. Teraz je tu nástupca POCO F2 Pro, ako inak s procesorom Snapdragon 865, rýchlou pamäťou LPDDR5 a úložiskom špecifikácie UFS 3.1. Nechýba konektivita 5G, Wi-Fi 6 a Super Bluetooth.

6,67“ Full HD+ AMOLED je s HDR10+ certifikáciou s priamou podporou služieb Netflix alebo Amazon Prime Video. Displej je bez výrezu, čo mnohých poteší. Výrobca totiž umiestnil 20 Mpx selfie fotoaparát do vysúvacieho mechanizmu.

poco f2 pro

Zdroj: www.poco.net

V súvislosti s displejom je tu 360° snímač okolitého osvetlenia, ktorý by mal poskytnúť lepšiu reakciu na aktuálne osvetlenie vonku alebo v miestnosti a lepšie nastaviť jas displeja, ako pri iných smartfónoch.

poco f2 pro

Zdroj: www.poco.net

Gorilla Glass 5 je vpredu aj ako ochrana zadného krytu. POCO nezabudlo ani na audio konektor, ktorý je na hornej hrane. Nechýba ani infračervený port a NFC.

180 Hz dotykový snímač, ktorý zvyšuje presnosť a rozpoznávanie dotyku. Vhodné najmä pri hraní hier. Zobrazovacia frekvencia displeja ale zostáva na 60 Hz.

Špecialitou má byť aj POCO Launcher 2.0 vychádzajúci z rozhrania Android 10, no ďalšími vylepšeniami, napríklad automatickým zoskupovaním aplikácií. V rámci podpory z Android 10 je tu aj podpora tmavého režimu pre celý systém.

LiquidCool Technology 2.0 používa 10 teplotných snímačov a teplo rozptyľuje viacerými smermi. To je rozdiel oproti tradičnému chladeniu jedným smerom (v smere, kadiaľ vedú chladiace trubice). Aj vďaka stabilnému chladeniu získava v AnTuTu 589 983 bodov. Teda viac ako iné smartfóny s rovnakým čipsetom.

Vo výbave je ďalej 4700 mAh batéria s podporou 30 W nabíjania. Na 100 % ju nabijete za 63 minút.

poco f2 pro

Fotoaparát

Výrobca stavil na štvoritý fotoaparát v tejto konfigurácii: 64 Mpx hlavný s čipom IMX 686, 13 Mpx ultraširoký so záberom 123°, 5 Mpx tele-macro a hĺbkový snímač.

poco f2 pro

Zdroj: www.poco.net

Špecialitou by mal byť aj nový nočný režim označený ako Night Mode 2.0 alebo fotenie s makro režimom. Výrobca ho nazýva ako 2× viac makro než to, na čo ste zvyknutí.

S fotoaparátom sa bude dať robiť 8K video, čo neprekvapuje vzhľadom na použitý procesor.

Ceny a dostupnosť

Na trhu bude v dvoch verziách 6 / 128 GB za 499 EUR a 8 / 256 GB za 599 EUR. Od dnes na Gearbest a AliExpress, na www.poco.net a iných obchodoch bude dostupný neskôr.

poco f2 pro

Zdroj: POCO

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10: Poriadny smartfón, ale aj Xiaomi už zdraželo (RECENZIA)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.