Dlho očakávaný smartfón strednej triedy je konečne tu.

Ako samotný názov napovedá, súčasťou výbavy je aj podpora technológie NFC. Tu to však nekončí, pretože telefón má veľa ďalších skvelých špecifikácií, ktoré si zaslúžia pozornosť. X3 NFC je dodávaný s čipsetom Snapdragon 732G, vďaka čomu tento smartfón získal ako prvý na svete najvýkonnejší 4G čipset série SD 700.

Poco X3 NFC

Zdroj: GSMArena

FullHD+ LCD displej poteší predovšetkým fanúšikov veľkých telefónov, pretože má 6,67-palca. Panel s pomerom strán 20: 9 podporuje 120 Hz obnovovaciu frekvenciu, pričom dotyková vzorkovacia frekvencia je až 240 Hz. Selfie fotoaparát sa nachádza v strede displeja.

Senzor má rozlíšenie 20 Mpx (f/2.2) a podporuje binning pixelov pre kvalitné selfies počas dňa. Pomerne pôsobivo pôsobia aj parametre fotoaparátov na zadnej strane zariadenia. Poco X3 NFC má vo svojej výbave 64 Mpx hlavný fotoaparát so senzorom Sony IMX682 (f/1.9) a 6P objektívom. Nechýba ani 13 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát (f/2.2) so 119-stupňovým záberom.

Ďalšie dva fotoaparáty sú 2 Mpx a slúžia na meranie hĺbky a makro fotografie. Poco prináša s novinkou aj niektoré funkcie AI, ako je Skyscaping 3.0, nočný režim a video režim ShootSteady, ktorý “umelo” stabilizuje akýkoľvek klip.

Poco X3 NFC

Zdroj: GSMArena

Poco X3 NFC sa môže pochváliť rýchlym 33 W nabíjaním a veľkou batériou, ktorá má kapacitu 5 160 mAh. Poteší aj 3,5 mm konektor pre slúchadlá, ktorý sa nachádza vedľa USB-C portu v spodnej časti zariadenia. Pokiaľ radi počúvate hudbu z reproduktorov, tak ani v tomto smere novinka nesklame a to vďaka dvom stereo reproduktorom. 

Okrem NFC medzi ďalšie možnosti pripojenia patrí aj Bluetooth 5.1 a podpora pre dve SIM karty. Slot je hybridný, takže je na rozhodnutí používateľa, či bude používať dve SIM karty, alebo jednu SIM kartu a jednu MicroSD kartu s kapacitou do 256 GB.

Poco X3 NFC

Zdroj: GSMArena

Telefón spĺňa normu podľa IP53, takže je odolný voči striekajúcej vode a prachu. Predná strana je chránená sklom Gorilla Glass 5, pričom zadná strana smartfónu je plastová. Poco X3 NFC je vybavený technológiou LiquidCool 1.0 Plus, ktorá zabezpečuje efektívne chladenie a odvod tepla. Skener odtlačkov prstov je zabudovaný v tlačidle napájania na bočnej strane.

Poco X3 NFC dorazí v dvoch pamäťových verziách – 6/64 GB a 6/128 GB. Bude k dispozícii buď v odtieni Shadow Grey alebo Cobalt Blue za 229 eur / 269 eur. Smartfóny budú dostupné už od 8. do 11. septembra za zvýhodnenú cenu 199 alebo 249 eur, v závislosti od úložiska.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

POCO F2 Pro: Najlepšie parametre za vaše peniaze (RECENZIA)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.