Pred pár dňami sme priniesli informácie o pripravovaných novinkách z dielne Xiaomi.

Nová pridružená značka Pocophone, patriaca Xiaomi, by mala priniesť na trh zariadenia s vysokým výkonom a rozumnou cenovkou. Pred týždňom sa k nám dostali všeobecné informácie, pričom sa aktuálne odhalili aj bližšie špecifikácie o tomto zaujímavom zástupcovi nového modelového radu smartfónov.

Pocophone F1 by mal byť najlacnejším smartfónom na trhu, ktorý ponúkne Snapdragon 845. Tento smartfón by mal byť pravdepodobne primárne určený pre Východnú Európu a očakáva sa, že sa dostane na trh aj do Indie pod iným názvom.

Je dôležité poznamenať, že čipset Snapdragon 845 nebude jediným predajným argumentom. Najnovšie informácie o pripravovanej novinke odhaľuje Bluetooth certifikácia. V nej sa popisuje pomerne veľa parametrov zariadenia, pričom najzaujímavejším je kvapalinové chladenie procesora.

Okrem toho sa smartfón môže pochváliť minimálne 6 GB pamäte RAM a 64 GB vnútornej pamäte, ktorá sa môže vyšplhať až na kapacitu 8 GB pamäte RAM a 128 GB ROM. Na zadnej strane bude F1 mať 12 Mpx fotoaparát, ktorému bude sekundovať 5 Mpx snímač pre zaznamenávanie hĺbky. Predná 20 Mpx kamera je však o niečo pôsobivejšia. Podľa popisného textu v dokumente bude snímač podporovať tzv. Technológiu Super Pixel.

Infračervené svetlo a infračervená kamera poslúžia na pokročilé odomykanie tvárou. Nápomocná im bude umelá inteligencia. Riešenie odomykania tvárou by malo byť identické ako v prípade Xiaomi Mi 8 a Mi 8 Explorer EditionPocophone F1 bude niesť modelové označenie M1805E10A s verziou nadstavby MIUI 10.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Čo reálne prináša Xiaomi Mi A2? (video)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.