Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pozíciu českej jednotky na unikátnom offline turnaji potvrdili domáci Entropiq, ktorí v napínavom finále porazili Dynamo Eclot 3:1.

Naplnená libeňská hala cez víkend sledovala napínavé stretnutia tých najlepších e-športových tímov u nás. Turnaj Prague Champs priniesol do Česka prvýkrát v histórii turnaj v League of Legends svetového formátu. Tritisíc fanúšikov fandilo svojim obľúbeným hráčom, ktorí sa stretli na obrovskom 22-metrovom pódiu. Unikátnu trofej pre víťaza a najväčší podiel z dvestotisícového prize poolu si zaslúžene odniesli Entropiq. V následnom exkluzívnom showmatchi však ani oni nestačili na francúzsky tím GamersOrigin.

Pražský profesionálny e-športový tím Entropiq potvrdil postavenie najlepšieho českého League of Legends tímu, aj keď v úvode finálovej série zaostával za Dynamom Eclot, prvú mapu s prehľadom ovládol. Vo veľmi vyrovnanej druhej hre naopak slávili víťazstvo Dynamo Eclot. Potom už ich ale Entropiq prakticky k ničomu nepustili a došli si pre zaslúžené víťazstvo 3:1.

Prague Champs: konečné výsledky

1. miesto Entropiq, výhra 100 000 Kč (4 050 EUR)

2. miesto Dynamo Eclot, výhra 50 000 Kč (2 000 EUR)

3.-4. miesto eSuba a Sinners, výhry 25 000 Kč (1 000 EUR)

Víťaz exkluzívneho showmatchu: GamersOrigin, výhra 100 000 Kč (4 050 EUR)

Entropiq vďaka svojmu víťazstvu získali najväčší podiel z prize poolu. Šek na 100 000 Kč (4 050 EUR) prevzali z rúk zástupcov spoločností Mastercard a Komerčná banka, ktoré celý event Prague Champs organizovali. Spoločne tiež priamo na Prague Champs predstavili novú limitovanú sériu platobných kariet s dizajnmi hrdinov z hry League of Legends.

„Na Slovensku a v Česku vzniká okolo e-športu pomerne silná komunita, ktorá je veľmi technologicky inovatívna a moderné spôsoby platenia sú pre ňu už úplne prirodzené. Chceli sme týmto fanúšikom preto priniesť aj niečo navyše,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Mastercard pre Slovensko a Českú republiku Michal Čarný. Turnajom Prague Champs nadväzujeme na naše globálne partnerstvo s Riot Games a prinášame fanúšikom League of Legends unikátny zážitok. Po tomto víkende je jasné, že záujem o e-šport je na vzostupe nielen na globálnej úrovni, ale aj u nás,“ doplnil Čarný.

Členka predstavenstva Komerčnej banky Jitka Haubová okomentovala turnaj Prague Champs takto: „E-šport je o hraní hier. Ale nielen to, je aj o vytváraní komunity, stratégií a o tých najnovších technológiách. Je to zábava, ktorá spája a je schopná napĺňať haly. Aj to je dôvod, prečo spolu s Mastercard spoluorganizujeme tento event a vydávame špeciálne edície debetných kariet s dizajnmi League of Legends. Fanúšikom tak ponúkame nielen možnosť mať svojich obľúbených hrdinov pri sebe v peňaženke, ale aj množstvo ďalších výhod.“

Napínavú akciu sledovalo v O2 universum 3-tisíc fanúšikov League of Legends. Ďalší potom sledovali všetky víkendové zápolenia na Twitch kanále Petra „Xnapyho“ Jiráka. Stream trval viac ako 20 hodín, za finálový víkend vysielanie zaznamenalo cez 200 tisíc zhliadnutí a finálový zápas Dynamo Eclot vs. Entropiq sledovalo zároveň skoro 5 a pol tisíca divákov.

Prague Champs: výsledky všetkých zápasov

  • 1. semifinále Dynamo Eclot vs. Sinners 3:1
  • 2. semifinále Entropiq vs. eSuba 3:1
  • Finále Entropiq vs. Dynamo Eclot 3:1
  • Showmatch GamersOrigin vs. Entropiq 3:1

Šampióni z Entropiq získali aj unikátnu trofej, ktorú špeciálne pre Prague Champs navrhol a vytvoril popredný český dizajnér Roman Kvita. Dvadsaťkilový pohár v tvare pochodne je poprepájaný symbolikou zo sveta LoL. Sklenené a nerezové pláty napríklad svojim tvarom aj farbami odkazujú na jednotlivých šampiónov z hry.

S veľkým apetítom dorazil z Francúzska na Prague Champs skúsený tím GamersOrigin. Jeho hráči sa pred turnajom netajili jednoznačnými ambíciami poraziť to najlepšie domáce družstvo. Showmatch proti Entropiq ponúkol mnoho vyrovnaných a napínavých momentov, kedy domáci často viedli. Nakoniec sa však Francúzom podarilo Entropiq zdolať 3:1 a zo zápasu si oni odniesli výhru 100 000 Kč (4 050 EUR).

Event Prague Champs nebol iba o samotnom turnaji a zápasoch pred naplnenou arénou. Tisíce fanúšikov prišli aj preto, aby sa mohli osobne stretnúť so svojimi obľúbenými hráčmi a požiadať ich o autogram. V rámci sprievodného programu na gamingovom expe sa na meet & greet s jednotlivými tímami stáli dlhé rady. Rovnako veľký záujem bol aj o fotku s niektorým zo známych influencerov a streamerov.

Značky: