Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Veľká Noc sa blíži a hoci na Slovensku to už vyzerá tak, že sa pomaly môžeme tešiť z príchodu jari, hoci dnes prekvapujúco v niektorých regiónoch nasnežilo, počas veľkonočných sviatkov bude pravdepodobne priestor ešte na lyžovanie aspoň na vyššie položených svahoch za hranicami.

ČSOB Poisťovňa preto ponúka základné praktické rady pre ľudí, ktorí sa rozhodnú stráviť veľkonočné sviatky na snehu.

Nečakané udalosti na svahu

Príjemná jarná lyžovačka na čerstvom vzduchu sa veľmi rýchlo môže zmeniť na drámu a cestovné poistenie podáva pomocnú ruku práve pri nečakaných udalostiach. Vo všeobecnosti možno skonštatovať, že ČSOB Poisťovňa eviduje z hlásení ľudí najčastejšie úrazy ako zlomené predlaktia, vytknuté členky, časté sú aj úrazy po strete s inými lyžiarmi. Počas uplynulej zimy boli z hlásení zákazníkov zaznamenané napríklad aj tieto prípady:

Vykĺbené rameno

Dievča na snowboarde spadlo, vykĺbilo si rameno a spolu s ďalšími zraneniami ju previezli zo svahu vrtuľníkom do nemocnice v Taliansku, kde bola na lyžovačke.

Poranené koleno na lyžovačke

Žena spadla počas lyžovania v Rakúsku a poranila si koleno. Za pomoci horskej služby sa dostala zo svahu a následne bola transportovaná sanitkou do nemocnice. Diagnostikovaná fraktúra kolena si vyžiadala okamžitú operáciu. Asistenčná služba po ukončení hospitalizácie zaistila prevoz pacientky sanitkou do miesta bydliska.

Otras mozgu na svahu

Ženu zranil na svahu v Rakúsku lyžiar. Utrpela otras mozgu, poškodené mala aj rebrá a hrudník. Z miesta úrazu bola transportovaná helikoptérou do nemocnice. Vinník z miesta nehody ušiel. Transport do nemocnice stál viac ako 4 000 eur.

Zranené rameno na lyžovačke

Muž na lyžovačke zavadil o iného lyžiara, spadol a spôsobil si zranenie ruky. Horská služba ho transportovala zo zjazdovky dolu a sanitka následne do nemocnice. Počas celej poistnej udalosti bol klient v kontakte s asistenčnou službou.

Nešťastná zrážka

Ženu zrazil počas lyžovačky na českom svahu iný lyžiar. Zranenú lyžiarku transportovali helikoptérou do nemocnice, kde strávila týždeň.

Ako nás chráni poistenie na lyžovačke

Základom cestovného poistenia je poistenie liečebných nákladov. To znamená, že ak sa lyžiarovi stane na svahu nehoda s následkami poškodenia zdravia, cestovné poistenie zahŕňa lekárske ošetrenie, prípadne operácie, pobyt v nemocnici, ale aj liečebné pomôcky nevyhnutné napríklad na fixáciu častí tela, lieky či obväzový materiál. Cestovné poistenie rovnako hradí prepravu do zdravotníckeho zariadenia či už sanitkou alebo záchranárskym vrtuľníkom.

ČSOB Poisťovňa ponúka v základnej cene cestovného poistenia krytie škôd, ktoré môžu nastať pri lyžovaní na vyznačených tratiach, snowboardovaní a pri ďalších zimných športoch. Cestovatelia si okrem toho môžu zvoliť pripoistenie úrazu, batožiny, nepojazdného vozidla, meškania letu, ako aj zodpovednosti za škodu, ktorú môžu spôsobiť napríklad nečakaným nárazom na svahu do iného lyžiara.

Asistenčná služba ako prvá pomoc

Asistenčná služba poradí, čo robiť, ale aj ktoré zdravotnícke zariadenie navštíviť. Operátori komunikujú v slovenskom a českom jazyku, jazykovej bariéry sa preto netreba obávať.

Telefónne číslo je k dispozícii napríklad v mobilnej aplikácii ČSOB SmartBanking, kde stačí jedným klikom “ťuknúť” na službu Cestovný asistent bez nutnosti pripojenia na internet. Dôležité kontakty ako aj informácie o poistení  má tak lyžiar stále pri sebe.

Ako si uzatvoriť cestovné poistenie

ČSOB Poisťovňa ponúka cestovné poistenie na klientom určený presný počet dní, takisto dlhodobé  cestovné poistenie s platnosťou počas celého roka a cestovné poistenie, ktoré je súčasťou platobných kariet. Dá sa uzavrieť rýchlo a jednoducho aj na poslednú chvíľu, ak sme naň pri balení či plánovaní zabudli. Na zriadenie cestovného poistenie môžu klienti použiť mobilnú aplikáciu ČSOB SmartBanking, webovú stránku, pobočky ČSOB alebo agentov ČSOB Poisťovne.

Značky: