Doplnené 16. 7.: Hra je už oficiálne dostupná aj pre Slovensko.

Stiahnite si aplikáciu pre Android

google-play-badge_nowat

Stiahnite si aplikáciu pre iOS

itunespokemogobutton_nowat

Pôvodný článok: Vo vybraných regiónoch už funguje.

Pokémon GO je mobilná hra, ktorá využíva princíp rozšírenej reality na prepojenie skutočného sveta s digitálnou hrou. Vašou úlohou je hľadať a získavať Pokémonov, trénovať ich a bojovať s ostatnými hráčmi, pričom aplikácia vás motivuje k chodeniu po skutočnom svete. Ak teda chcete zvýšiť pohybovú aktivitu a Pikachu a spol. máte radi, Pokémon GO bude vašou obľúbenou appkou.

Nechýba totiž chytanie Pokémonov, ich trénovanie a súboje s ostatnými trénermi. Hra je vo svete obľúbená, darí sa jej vo všetkých krajinách, kde ju vývojári doteraz sprístupnili. A to z hľadiska počtu stiahnutí aj zárobkov (aplikácia je free-to-play). Hra bude v budúcnosti dostupná aj v ďalších krajinách.

Tvorcovia však musia najskôr vyriešiť niekoľko chýb v hre a znížiť spotrebu batérie. Takisto plánujú optimalizovať servery a až následne sprístupnia hru pre ďalšie regióny. Pokémon GO je aktuálne dostupný pre USA, Austráliu a Nový Zéland.

Ako hrať už dnes?

Nedočkavci môžu získať apk súbor z webu APKMirror (ak máte Android) alebo si vytvoriť nový Apple účet pre americký región a aplikáciu stiahnuť priamo z App Store (ak máte iOS). V prípade Androidu je potrebné povoliť inštaláciu z neznámych zdrojov v nastavení Zabezpečenia. Hra vyžaduje Android 4.4+.

APKMirror považujeme za dôveryhodný zdroj apk súborov. Prevádzkuje ho portál AndroidPolice a na webe nenájdete žiaden nelegálny obsah. Iba aplikácie, ktoré sú dostupné na stiahnutie zadarmo aj z obchodu Google Play.

Ak začínate s hraním, odporúčame prečítať tento článok. Ten vysvetľuje mechaniky hry a odpovedá na viacero základných otázok.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Pokémon GO: Tipy, triky a všetko, čo potrebujete vedieť (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit