Aj keď už ošiaľ s názvom Pokémon Go po roku ustal, stále existuje na svete mnoho hráčov, ktorí denne pobehujú po uliciach s mobilom v ruke a naháňajú nových Pokémonov.

Journal of the American Heart Association nedávno uverejnil lekársku správu, ktorá potvrdzuje, že hranie hry Pokémon Go robí ľudí aktívnejšími.

Prieskum prebehol na vzorke 167 hráčov vo veku priemerne 25 rokov, a to tri týždne pred a tri týždne po spustení hry. Úlohou hráčov bolo zasielať screenshoty s počtom krokov, ktoré denne hraním Pokémon Go dosiahli.

Preukázalo sa, že vďaka Pokémon Go prešli ľudia v priemere o 2000 krokov viac než inokedy, pričom hráči, ktorí dovtedy väčšinu dňa presedeli, prešli o takmer 3000 krokov viac. Okrem iného sa tiež skoro zdvojnásobil počet ľudí, ktorí denne dosiahli hranicu 10-tisíc krokov.

I keď prvotný boom hrania Pokémon Go už pominul, šepká sa o dôležitej aktualizácii, ktorej by sme sa mali dočkať už toto leto. Aktualizácia môže priniesť režim multipayer, vďaka ktorému budú môcť ľudia hrať Pokémonov medzi sebou.

Google Play
App Store

Zdroj: Android Authority

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.