Hra mala výpadok v čase 15:00 až 22:00 nášho času.

Niantic včera sprístupnil hru Pokémon GO pre ďalších 26 krajín. Aktuálne je dostupná v celej Európe s výnimkou Francúzska. Rozširovanie pokrytia však nezvládli servery, ktoré boli počas väčšiny dňa nedostupné.

V našom prípade sme sa nevedeli do aplikácie prihlásiť od 15. do približne 22. hodiny. A aj pokiaľ sme sa prihlásili, aplikácia často nefungovala korektne. Nedokázala prijímať dáta zo serverov, čo sa prejavovalo tým, že sa na mape nezobrazovali Pokémoni, prípadne aplikácia prestala reagovať po ich chytení.

Ako zistiť problémy s pripojením a komunikáciou s hernými servermi?

To, či má aplikácia problém s pripojením na herný server, zistíte veľmi jednoducho. Za predpokladu, že vás aplikácia prihlási na server (v opačnom prípade sa zobrazí obrazovka s informáciou o ich nedostupnosti), všimnite si počas hrania bielu ikonu Pokéballu v ľavej hornej časti obrazovky. Tá sa z času na čas objaví a značí komunikáciu so serverom.

Pokiaľ sa však točí dlhšie ako pár sekúnd, môže to znamenať problém s komunikáciou so serverom. V takom prípade nemá zmysel pohybovať sa – počkajte, až sa ikona prestane točiť a zmizne, alebo aplikáciu manuálne ukončite a opätovne spustite. Niekedy to pomôže. Problém s pripojením môže byť aj na strane používateľa (ak sa napr. nachádzate na miestách, kde je iba 2G pokrytie), ale v posledných dňoch je na vine najmä preťaženie herných serverov.

Včerajšie problémy by mali byť minulosťou. Vývojári na svojom Facebooku oznámili, že identifikovali problémy a odstránili ich. Dnešné lovenie Pokémonov bude snáď bezproblémové.

Doplnené: Problémy s pripojením sa vyskytovali aj dnes. Síce boli menej časté, ale v čase okolo 18:00 až 21:00 sme sa nemohli prihlásiť do hry.

Hystéria v Central Parku

Včera (ešte pred výpadkom serverov) sa v Central Parku objavil vzácny Pokémon Vaporeon. Nastala doslova hystéria.

https://twitter.com/MrNobre/status/754144048529625088

Ak sa chystáte na lov, prečítajte si aj našu príručku pre nováčikov:

Pokémon GO: Tipy, triky a všetko, čo potrebujete vedieť (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit