Rozširovanie Pokémonov pokračuje.

Hra Pokémon GO je oficiálne dostupná v Nemecku. Je to prvá európska krajina, kde je aplikácia dostupná. Ďalšie krajiny, vrátane Slovenska, by mali eventuálne pribudnúť počas najbližších dní. Nemci môžu aplikáciu oficiálne sťahovať z App Store a Google Play.

doplnené 14. 7.: Hra je od dnešného dňa oficiálne dostupná aj v UK, ďalšie rozširovanie v Európe očakávame počas najbližších hodín a dní

Hru si však môžete zahrať už dnes aj na Slovensku. Ak máte Android, odporúčame stiahnuť apk súbor z webu APKMirror. APKMirror považujeme za dôveryhodný zdroj apk súborov. Prevádzkuje ho portál AndroidPolice a na webe nenájdete žiaden nelegálny obsah. Iba aplikácie, ktoré sú dostupné na stiahnutie zadarmo aj z obchodu Google Play. Pred inštaláciou si nezabudnite povoliť inštaláciu aplikácií z neznámych zdrojov v nastavení Zabezpečenia.

Ak máte iPhone, vytvorte si nový Apple účet pre americký región a aplikáciu stiahnite priamo z App Store. Ak už hráte, do pozornosti dávame naše rady.

V hre budú čoskoro reklamy

Obrovská popularita Pokémon GO sa prejavuje aj takým spôsobom, že v hre sa čoskoro objaví reklama. Vo virtuálnom svete nájdete viacero sponzorovaných miest, ktorých cieľom je pritiahnuť hráčov napr. do obchodu alebo reštaurácie použitím virtuálnych objektov. Nebuďte teda prekvapení, keď množstvo PokéStopov vo vašom okolí bude práve v McDonald´s. Nebude to náhoda.

Reklamy v aplikáciách väčšinou otravujú, ale takáto forma prezentácie nemusí byť na škodu. Otázne je, nakoľko sa podarí zakomponovať reklamu tak, aby nenarúšala atmosféru herného sveta. Zabudovanie sponzorovaných lokácií do hry (v preklade reklamy) potvrdil riaditeľ vývojárskeho štúdia Niantic.

Pokémoni sa dostali aj do TV Markíza. Vyjadrili sme sa aj my

Zdroj: Business Insider, TechCrunch

Prečítajte si aj:

Pokémon GO: Tipy, triky a všetko, čo potrebujete vedieť (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit