Jej úlohou je pomôcť nahlásiť polícii polohu a detaily incidentu a nevystaviť sa pritom prípadnému nebezpečenstvu, ktoré by hrozilo v prípade použitia mobilného telefónu na telefonický hovor.

Polícia Slovenskej republiky oznámila spustenie svojej mobilnej aplikácie Pomáham Chrániť. Tá bude dostupná pre platformy Android a iOS, aktuálne sme ju našli iba v obchode Google Play.

Pomáham Chrániť aktuálne funguje v pilotnej prevádzke a je k dispozícii iba obyvateľom Trenčianskeho samosprávneho kraja a iba pre prípady nahlasovania domáceho násilia. V neskorších aktualizáciách ponúkne možnosť nahlasovať aj iné trestné činy a nebezpečné situácie na území celého Slovenska, ako aj ďalšie funkcionality.

Aplikácia nenahrádza volanie na núdzové telefónne číslo 158 alebo 112, má však pomôcť svedkom a obetiam vybraných trestných činov a iných nebezpečných situácií nahlásiť polícii polohu a detaily incidentu a nevystaviť sa pritom prípadnému nebezpečenstvu, ktoré by hrozilo v prípade použitia mobilného telefónu na telefonický hovor.

Po nainštalovaní aplikácie je potrebné zaregistrovať sa, následne môžete informovať políciu o vašom probléme rýchlym stlačením tlačidla PRIVOLAŤ POMOC. V ďalších krokoch môžete jednoduchými kliknutiami špecifikovať vašu žiadosť (nateraz iba DOMÁCE NÁSILIE, typ zbrane a dodatkové informácie).

Žiadosť viete odvolať, avšak polícia preverí aj odvolané žiadosti. K dispozícii je takisto možnosť vyskúšať aplikáciu nanečisto. V jej menu vpravo hore máte možnosť SKÚŠOBNÁ VERZIA. Počas tohto režimu môžete klikať kdekoľvek, polícia o tom nedostane správu.

Aplikáciu si môžete stiahnuť z obchodu Google Play, čoskoro pribudne aj v App Store:

App Store

Zdroj a titulný obrázok: Facebook Polícia SR

Prečítajte si aj:

Nová mobilná aplikácia 155.sk môže pomôcť zachrániť život. Stiahnuť si ju môžete už teraz

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit